Sakarya ve Zonguldak arasının Demiryolu ile birbirine bağlanması ile ilgili olarak geçtiğimiz aylarda Çevresel Etki değerlendirme toplantısı yapılan projede tadilat yapılarak, Düzce’nin teşvik kapsamına alınmasından sonra kurulan Organize Sanayi Bölgelerine de demiryolu ulaşımının sağlanması konusu tartışılıyor.

Karayolu taşımacılığının en ucuz şekli olan Demiryolu’nun organize sanayi bölgelerine de uğraması sağlanabilirse, önemli bir gider kalemi olan hammadde girişi ve ürün sevkiyatında büyük bir düşüş yaşanacağı ifade ediliyor. Düzce bu sayede 2012 yılında sona erecek olan teşviğin ardından, yeni bir  ekonomik atılım için yeni bir sıçrama tahtasına kavuşmuş olacak.

Halihazırdaki projede  demiryolu Düzce sınırlarında Akçakoca’nın Melenağzı, Paşalar, Göktepe, Edilli , Akçakoca Merkez, Kepenç, Çayağzı ve Akaya köylerinden geçecek. Döngelli –Kepenç arasına bir istasyon inşa edilirken, Çayağzı Köyünde ise bir viyadük inşaatı gerçekleştirilecek.

Projede değişikliğin gerçekleştirilmesi için hazırlıkların sürdüğü öğrenilirken, değişikliğin ayrı bir hat çekilmesi mi, yoksa varolan güzergahın değiştirilmesi şeklinde mi gerçekleştirileceği konusunda henüz bilgi  verilmiyor.