Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bir grubun 'darbe girişimi' nedeniyle Türkiye’nin bir çok noktasında hareketli saatler yaşanırken, Düzce’nin geceyi olaysız bir şekilde geçirmesinde Düzce Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir tavrı büyük rol oynadı. 

“yönetime el koyma” emrine uymadı

Ankara ve İstanbul’da darbe girişimi sonrası kendisini Düzce’de sıkı yönetim komutanı ilan eden Bolu Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, Düzce İl Jandarma Komutanı Bilal Güvenir’i arayarak Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz ve İl Başkanı Hikmet Keskin’i gözaltına alma talimatı verdi. Düzce İl Jandarma Komutanı Güvenir, Jandarma Genel Komutanlığı’nın böyle bir talimatının olmadığını belirterek sözde sıkı yönetim komutanın  “yönetime el koyma” emrine uymadı.

Milletin Yanında Oldu

Demokrasiden yana tavır koyan Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir, darbe emrini “yok” hükmünde sayarak  şehrin asayişi ve güvenliği için kolluk kuvvetleri olarak devletin ve milletin yanında oldu. Darbe girişimin yapıldığı 15 Temmuz gecesi Güvenir, Vali Ali Fidan ve diğer protokol üyeleri ile Düzce Valiliği’nde takip etti.  Darbeci askerlerin emrine uymayan Güvenir, gönülleri kazandı.

Haber;S.KAŞKIR