Basın ve yayın özgürlüğü, demokrasinin ayrılmaz bir parçasıdır. Bu sebeple her yıl 3 Mayıs dünyada ve ülkemizde basın özgürlüğü günü olarak kutlanıyor.

Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Düzce Valisi Bülent Kılınç Basın kuruluşlarının, kitlelerin kamu yaşamına etkin katılımının önemli bir aracı olma niteliği taşıdığını, ayrıca basının farklı görüşlerin seslendirilmesine olanak sağladığını ifade etti. Kılınç Basının bu işlevini yerine getirirken kendini özgür hissetmesinin önemine de değindi.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş’te Basını demokrasinin en vazgeçilmez unsurlarından biri olarak gördüğünü ve basının toplumların gelişmesine önemli katkılarda bulunduğunu belirtti. Keleş, hızla gelişen teknoloji ve globalleşme ile, basının sorumluluğunun arttığını ifade ederek 3 Mayıs Basın Özgürlüğü gününü kutladı.

İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Ercan da yayınladığı mesajda; Toplumun bilgilendirilmesi amacıyla her konuda ve her alanda fedakarca, meslek etiğine uygun hareket ederek, yalnızca doğru ve tarafsız haber peşinde koşan basın mensuplarının görevlerini özgürce yapabilmelerinin önemine işaret etti.

Düzce Basın Birliği Başkanı Tuncay Türkgülü de bağımsız, tarafsız ve özgür bir basının, çağdaş ve demokratik toplum yaşamının en önemli tamamlayıcılarından biri olduğunu, geçmiş yıllara nazaran Düzce Basınında yaşanan değişim ve gelişmelerin basın mensupları açısından olumlu yönde gerçekleştiğini söyledi. Türkgülü, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, yapılan hizmetlerin halka yansıtılması ve sorunların çözülmesinde hayati önem taşıyan basın yayın kuruluşlarının haberlerini özgürce yapmalarına olanak sağlanması gerektiğini ifade etti.