Türkiye cumhuriyetinin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Yıllar öncesinin Düzce'sini anlattı. Demirel siyasette ısınmak için Düzce'ye giderdik dedi.
Öncü televizyon olarak il olmamızın 10. yıl dönümünde Düzce ile ilgili olarak görüş ve düşüncelerini almak üzere Ankara'ya Güniz sokağa gittik. Kapısından ziyaretçilerin eksik olmadığı ikametgahında Demirel ile Düzceyi konuştuk.Demirel Düzce sayılı yerleşim yerlerimizden biridir.moralimiz bozulduğunda siyasette ısınmak istediğimizde Düzce'ye giderdik.Düzce siyasette bizim için bir fırındır dedi.
Demokrasi denilen şeyi Düzcede gerçekleştirdiklerinide söyleyen Demirel “Düzce bize her zaman destek vermiştir. Düzceye büyük saygımız vardır.şeklinde konuştu.
Depremlerin kendisini üzdüğünü 5 kez Düzceye gittiğini,imarı ile yeniden yapılanması ile bölgeyi çok yakından takip ettiğini söyleyen Demirel “devlet güçlüdür.yıkılanlar yapılmıştır” diyerek hep bilinen üslübu ile deprem sonrasını ifade etti.
Düzcenin il olması konusunda ise 12 kasım günü Ankara'ya sivil toplum örgütlerinin çıkarmasının etkisinin büyük olduğunuda söyleyen Demirel daha önce vaad ettiğimiz gibi yerine getirdik istediklerini verdik numarayı esirgeyecek değildik ya dedi.