İçişleri Bakanlığı Bayram tatillerinde artan trafik yoğunluğunu dikkate alarak ilave tedbirler aldı. İçişleri Bakanı Efkan Ala imzalı genelgede son zamanlarda şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin karıştığı kazaların arttığına dikkat çekilerek yolcu otobüslerinin denetimine ağırlık verilmesi istendi.


Tüm polisler ceza yazabilecek


Trafik hizmetlerinde görevli tüm personelin izni iptal edileceği açıklanan genelgeye göre ihtiyaç duyulması halinde genel hizmet personelinden de trafik hizmetlerinde yararlanılacak. Artırılacak ekip sayısı ile önemli kavşak, geçit ve güzergahlarda sabit ekipler konuşlandırılacak. Genel hizmet polisleri de bayram tatili boyunca tespit ettikleri ihlallere karşı tutacak düzenleyecek.


Bayram tatillerinde meydana gelen kazaların önemli bölümünün hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme süresinin ihlallerinden kaynaklanması nedeniyle bu yönde denetimler artırılacak. Radar uygulamaları hız ihlalleri ve kazaların yoğunlaştığı yer ve yol kesimlerinde belirlenen saatlerde devam edecek.


Trafik denetim hizmetlerinde görevli ekip ve personelin bir kısmı "sivil ihbarlı denetimlerde" görevlendirilecek. Bu ekipler hatalı sollama, yakın takip, ışık ihlali, emniyet kemeri ihlali ile araç kullanırken cep telefonu kullanan sürücüleri tespit edip ceza uygulanmasını sağlayacak.


Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (MOBESE) ile Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) kurulu bulunan illerde, bu sistemler bayram tatili süresince aktif olarak kullanılacak ve bu birimlerde yeteri kadar personel bulundurulacak.

 

Haber: S.KAŞKIR