İçişleri Bakanlığı’nın Düzce Valiliği'ne "Koronavirüs Denetimleri" konulu genelge göndermesinin ardından, bugün Düzce’de geniş kapsamlı denetim yapıldı. Denetimlere bizzat Düzce Valisi Cevdet Atay da katıldı.

Düzce Valisi Cevdet Atay, tüm dünyada etkisini sürdüren Yeni Tip Covid – 19 salgınına karşı farkındalık oluşturmak için bugün birim müdürleri ile birlikte restoran, kafeterya, banka, kuaför salonları ve taksi duraklarında denetim yaptı. Denetimler sırasında Vali Atay’a Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, İl Emniyet Müdürü Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetin Kaya, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigâr Demircan Çakar, TSO Başkanı Tuncay Şahin, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı ve daire müdürleri katıldı.

Denetimlerde, maske kullanan ve sosyal mesafe kurallarına uyan işletme sahiplerine teşekkür eden Vali Atay, aynı zamanda da vatandaşlarla da sohbet etti.

“DENETİMLER ARTARAK DEVAM EDECEK”

Denetimler sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Atay, denetimlerin artarak devam edeceğini söyledi. Denetimlerde Düzceli vatandaşların kurallara uyduklarını gördüğünü ifade eden Vali Atay, “Bugün Başsavcımız, Emniyet Müdürümüz, Jandarma Komutanımız, Rektörümüz, TSO Başkanımız ve diğer Birim Amirlerimiz ile beraber Düzce’de maske denetimi, sosyal mesafe kuralı denetimi ve hijyen denetimi yaptık. Düzce’de gördüğüm manzara beni mutlu etti. Herkes elinden geldiği kadar kurallara uyuyor. İnsanlar bunun bilincinde. Ben buradan Düzce halkına tekrar teşekkür etmek istiyorum. Denetimlerimiz artarak devam edecek. Bu farkındalığı, bu maskenin önemini anlatana kadar biz denetimlerimize devam edeceğiz.” dedi.

“ÖZELLİKLE SON 10 GÜN ÖNCESİNE GÖRE VAKA SAYISINDA ARTIŞ VAR”

Basın mensuplarının Düzce’de artan vaka sayısı ile ilgili sorusu üzerine Vali Atay, “Düzce’de vakaların sayısında son günlerde artış var. Özellikle 10 gün öncesine göre bir artış var. Özellikle bu denetimlerden sonra tekrar düşeceğine inanıyorum.” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI