Deniz Atı Kadın Dayanışma Derneği’nin  bugün yapılan kongresinde, Vahide Aksan yeniden yönetim kurulu başkanlığına seçildi. Kongrede bir konuşma yapan Aksan, derneğin kurulduğu 2005 yılından bu güne kadar gerçekleştirilen faaliyetleri anlattı.

 Türkiye’de şiddete maruz kalan kadınların çok olduğunu belirten Aksan, Düzce’de de şiddetin her türlüsüne maruz kalan kadınların sorunları ile ilgilendiklerini,  iki yıl önce kurulan Kadın Sığınma Evi’nde şiddete maruz kalan kadınları barındırdıklarını ifade etti. Vahide Aksan, diğer illerde şiddete maruz kalan kadınların Düzce’deki Kadın Sığınma evine geldiğini, Düzce’deki mağdurların ise diğer illere gönderildiğini ifade etti. Aksan, Düzce sığınma evi için 150 müracaatın yapıldığını, şu anda 25 kişinin sırada beklediğini söyledi.

Deniz Atı Derneği Başkanı Vahide Aksan, kadınların sadece barınma sorunları ile ilgilenmediklerini, onlara iş imkanı da sağladıklarını dile getirirken daha fazlasını sağlamak için Düzcelilerin desteğine ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Derneğin yönetim kurulu seçimlerinde Vahide Aksan yeniden başkanlığa seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerine ise Necla Erdoğan, Hayrunisa Asuk, ve Serap Pehlivan seçildi.