Madde Bağımlılığında mücadelede hayata geçirilen “Denizyıldızı” projesi kapsamında eğitim programlarına devam ediliyor. Düzce İl genelinde görev yapan 25 Rehber öğretmenlerin ardından halk sağlığı ve il sağlık müdürlüğünde görevli 14 hekim hemşire ve sağlık memuruna madde bağımlılığı konusunda eğitim verildi.
15-16 Ocak tarihlerinde yapılan eğitim sonunda sağlık personellerine sertifikaları Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz tarafından verildi.

 

Düzce Üniversitesi öğretim üyesi ve bağımlılık uzmanı Dilek Akkuş ve Düzce Emniyet Müdürü Kaçakçılık ve Organize suçlarla mücadele şubesi müdürü Serhat Cora’dan iki gün boyunca eğitim alan 14 hekim, hemşire ve sağlık memuru il genelinde stoklar, sağlık kuruşları, iş ve üretim merkezlerinde vatandaşlara madde bağımlılığı konusunda farkındalık çalışması yürütecek.

Sertifika programında Vali yardımcısı Hasan Bağcı şunları söyledi:

“Uyuşturucu konusu gün geçtikçe dünyada hızla yayılmakta. Uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele için öncelikle görev olacak arkadaşlarımızın bilgilendirilmesi büyük önem taşımakta. Geçen hafta öğretmelerimiz eğitim çalışmasına katıldı. Şimdide sağlık çalışmalarımız saha inecek. El birliği gönül birliği ile madde bağımlılığı konusunda önemli bir başarı sağlamış oluruz. Bu çalışma tek başına yeterli değil. Ailelerinde gerekli takibi yapması lazım. Anne babada üzerine düşeni yapmazsa bizi yapacağımız mücadele bir yere kadar.”

Denizyıldızı projesiyle 2013-2014 öğretim döneminde 48 ayrı faaliyette 4 bin 74’ü öğrenci olmak üzere toplam 4 bin 738 vatandaşa madde bağımlılığı konusunda konferans verildi. Yine ocak ayının ikinci haftasından itibaren İl emniyet Müdürlüğü ve gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü tarafından ortak hazırlanan bağımsız hayatlar isimli proje hayata geçirilecek. Proje kapsamında il merkezi ve ilçelerde lise öğrencilere yönelik kayıp hayatlar isimli tiyatro oyunu gösterime girecek. Tiyatro faaliyetinden önce il emniyet müdürlüğü tarafından öğrencilere madde bağımlılığı hakkında eğitim düzenlenecek. Bağımsız hayatlar projesiyle yaklaşık 3 bin 870 öğrenciye ulaşılacak.

Haber;S.KAŞKIR