Öncü TV. ekranlarında yayınlanan Mehmet İbrahimoğlu'nun hazırlayıp sunduğu “Son Nokta” programına konuk olan Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Küçüksu Köprüsü civarına Deniz Feneri yapmayı planladıklarını ilk kez açıklamış, Asar Deresi ve çevresini güzelleştirmek amacıyla bu projeyi hayata geçirmek istediklerini belirtmişti.

Türkiye'de son dönemlerde tartışmalı bir dernek ile özdeşleşen Deniz Feneri'nin Düzce'ye yapılmak istenmesi vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Düzce Belediyesi'nin toplam borcunun 81 milyon YTL olduğu bilinirken, bu borçlar ödenmeden “Düzce'yi güzelleştirmek” amacıyla maliyeti yüksek olan projeleri hayata geçirmenin yanlış olduğunu vurgulayan vatandaşlar, merkezde deniz olmaması nedeniyle döner kavşağa yapılacak olan Deniz Feneri'nin gereksiz olacağını ifade ettiler.

Düzce Belediyesi'nin en kısa zamanda borçlarını ödemek için harekete geçmesi gerektiğini dile getiren vatandaşlar, 250 bin YTL değerindeki heykellerin ve yine yüksek maliyetli olan Deniz Feneri'nin, borçlar ödenmeden yapılmasının yanlış olduğu görüşündeler.

Deniz Feneri Projesi geçtiğimiz günlerde yapılan Düzce Belediye Meclisi toplantısında da gündeme gelmiş ve bazı meclis üyeleri Düzce'ye Deniz Feneri yapılmak istenmesini tepkiyle karşılamıştı. Ancak bu tepkilere rağmen Düzce Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Deniz Feneri İhale İlanı 28 Kasım 2008 Cuma günü gazetede yayımlandı.