Ramazan ayının bu yıl yaz aylarına gelmesini ve pek çok vatandaşın bu dönemde tatil de olması akıllara "Denize girmek orucu bozar mı?" sorusunu getiriyor. Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Ahmet Büyükgül, denize girmenin orucu bozmayacağını ifade ederek “Denize girmek orucu bozmaz ama deniz suyu insanın ağzına kaçarsa oruç bozulur. Önemli olan ağızdan ve burundan içeri su girmemesi.” diyerek vatandaşları uyardı.

Ramazanın bu yıl ağustos ayına denk gelmesi nedeni ile vatandaşların serinlemek amacıyla zaman zaman gusül abdesti alabileceğini söyleyen Büyükgül “Ramazan bu sene ağustos ayına denk geliyor. Yine vatandaşlarımız sıcak havalarda serinlemek için gusül abdesti alabilir. Gusül abdesti almak da orucu bozmaz.” Diyerek vatandaşlara tavsiye de bulundu.

Göz damlası, dil altı hapı gibi ilaçları kullananlar ve belli aralıklarla sprey kullanmak zorunda kalan astım hastalarının oruç tutmasının herhangi bir sakıncası olmadığını ifade eden Büyükgül, göz damlası, dil altı hapı yada astım hastalarının kullandığı spreylerde yabancı madde miktarının az olması nedeniyle oruç tutmada her hangi bir engelin olmadığını söyledi.

Her sene tartışılan konulardan biri olan özellikle bayanlar için önemli olan kozmetik ürünlerin orucu bozup bozmayacağı konusu hakkında da bilgiler veren Büyükgül ” ruj, oje gibi kozmetik ürünlerin, oruca herhangi bir etkisinin olmadığını dile getirdi.

Haber; S. KAŞKIR