Düzce Depremzedeler Derneği her yıl olduğu gibi bu yıl da Düzce Anıt Park ta anma töreni düzenledi. Anıt Park Meydanı'nda bir araya gelen, Depremzedeler Derneği üyeleri ve vatandaşlar ellerinde taşıdıkları pankartlarla yürüyerek Atatürk Heykelinin yanında toplandı. Depremzedeler Derneği üyeleri ellerinde taşıdıkları gemici fenerlerini anıta bıraktıktan sonra, Depremlerde hayatlarını kaybedenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Çoğunluğu Depremlerde kiracı olup hak sahibi olamayan vatandaşlardan oluşan Depremzedeler Derneği üyeleri deprem saati geldiğinde duygulu anlar yaşadı. O anı tekrar anımsayan depremzedeler, ellerinde taşıdıkları pankartta “Depremi Unutma Unutturma” yazısı ile birlikte slogan attı.

Depremzedeler Derneği Başkanı Ayşegül Şenol Can yaptığı konuşmasında depremlerin üzerinden 9 yıl gibi bir zaman geçmiş olmasına rağmen halen eksikliklerin giderilemediğini belirterek, kiracı konumunda olup ta hak sahibi olamayan depremzedelerin Yenikent bölgesindeki rezerv alanların kendilerine tahsis edilmediği bu nedenle acılan davayı kazandıklarını, buna rağmen arsanın kendilerine teslim edilmediğini söyledi.

Depremlerde yakınlarını kaybeden ve 4 yıl süre ile psikolojik tedavi aldığını belirten Özgür Çatana isimli depremzede ise deprem gerçeğinin unutulmamasını ve çalışmaların bu yönde yapılmasını istedi. Depremzedeler Derneği üyeleri, anma töreni boyunca,” Sayın Keleş, Bizim Sorunumuzu da çözeceğim diye aldığınız arsaları unutturdum sanma, takipçisiyiz. TOKİ Mahkeme kararını uygula arsamızı ver. Her sorunu çözdün, bir tek bizim sorunumuzu çözmediniz. Arsalarımızı ne zaman vereceksiniz, Mezarda mı?” şeklinde slogan attı. 50 kişilik DEP-DER Üyeleri olaysız bir şekilde Anıt Park tan ayrıldı.