Van’daki deprem daha görevinin başında olan çok sayıdaki öğretmenin de hayatını kararttı. 16 saat sonra enkazdan çıkarılan kimi öğretmen çiftleri ölüm ayırdı, kimi birlikte enkaz altında kalıp elele can verdi. Biri tabutunun üzerindeki gelinliği ile uğurlandı, biri enkazdan sarılmış halde çıktığı henüz altı aylık bebeğiyle aynı mezara gömüldü. Biri bayram için biletini aldığı uçağa binemeden, biri deprem anında konuştuğu annesine son sözünü söyleyemeden yıkıntılar içinde kaldı.

Depremde 40 öğretmen enkaz altında kaldı. Erciş'te meydana gelen depremde öğretmenlerin sürekli gittiği kafeterya yıkıldı. Deprem sırasında kafeteryada çok sayıda öğretmen olduğu anlaşıldı.
Enkaz bölgesine gelen öğretmenler, içerde kalan meslektaşlarına ulaşmak için çırpındı. Ölüm onları memleketlerinden uzakta, arkadaşlarıyla oturup sohbet ettikleri kafeteryada yakaladı.

Ailesi Akçakoca’da oturan Muhammet öğretmen de enkazdan çıkamayan meslektaşlar arasındaydı. Milli Eğitim Bakanlığı depremde 6’sı Van kent merkezinde 24’ü Erciş’te olmak üzere toplam 30 öğretmenin enkaz altında öldüğünü açıkladı.

Haber; H. İŞCAN