Gölyaka'da dokuz yıl önce yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybedenleri anmak amacıyla Gölyaka Belediyesi tarafından düzenlenen Mevlid Programı, duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Mevlidi izlemek için Gölyaka Şehir Parkına akın eden bin kişiyi aşkın vatandaş topluluğuna, Düzce Valisi Bülent Kılınç, Eski Bolu Valisi, halen Hatay Valiliği görevinde bulunan Nusret Miroğlu, Gölyaka Kaymakamı iken depremi yaşayan Tokat Valisi Recai Akyel, Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Gölyaka Kaymakamı Tayfur Elbasan, Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik, Yığılca Belediye Başkanı Ali Kemal Sezgin, Düzce Kalkınma ve Tanıtma vakfı Başkanı Önder Tonyalı da katıldı.

Deprem şehitlerinin ruhu için okunan Kuran'ı Kerim ve Mevlidin ardından Tokat Valisi Recai Akyel'in, Gölyaka Kaymakamı iken yazdığı bir şiir sinevizyon gösterisi eşliğinde seslendirildi. Bu arada bazı vatandaşların duygulandıkları, bazılarının gözlerinden yaşlar süzüldüğü gözlerden kaçmadı.

Düzce Valisi Bülent Kılınç, insanların birbirinden farklı pek çok felaketi yaşamak zorunda kaldığını, bu felaketlerden alınabilecek en doğru şeyin tedbir olduğunu dile getirdi. Felaketin her zaman bir anda yaşanmadığına dikkat çeken Kılınç, küresel ısınmanın afete dönüşmesi tehlikesine de dikkat çekti.

Hatay Valisi Nusret Miroğlu ise düzenlenen etkinlikliğin, yapılması gerekenler konusunda uyanık kalmak açısından önemine işaret ederken, hataları tekrar etmemek için böyle etkinliklerin sürmesi gerektiğini düşündüğünü dile getirdi.

Tokat Valisi Recai Akyel ise, deprem günlerinde halkın enkazdan kurtulmak için mücadele ettiği günlerden bu güne kadar yaşanan gelişmeyi değerlendirirken, Gölyaka'nın çok değiştiğini ve güzelleştiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Ak Parti Milletvekili Metin Kaşıkoğlu konuşmasında depremde hayatını kaybeden 106 kişiye rahmet dilerken, Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik ise bu törenleri acıları hatırlatmak için değil çıkarılacak dersleri alabilmek için düzenlediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Miroğlu ve Akyel'e deprem günlerinde yaptıkları hizmetlerden dolayı plaket verildi.