Gölyaka Belediyesi tarafından depremin ardından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Deprem Şehitlerini Anma programının dün akşam 12. Si düzenlendi. Kur’an-ı Kerim okunması ile başlayan programda konuşan Vali Vasip Şahin “Bu gibi afetleri yaşayacakmışız gibi hazırlıklı olmalıyız. Ben depremde şehit olan ve bugün 12 şehidimize Allahtan rahmet diliyorum.” İfadelerini kullandı.



“Önce depremde şehit düşen ardından da bugün şehit olan 12 evladımıza baş sağlığı dileyerek başlamak istiyorum. Kim hangi oyunu oynarsa oynasın biz kardeş gibi yaşayacağız. O günleri unutmak lazım. Depremin acılarını unutup kendimize yeni yol çizmemiz lazım. Zamanında bize yardım edenler oldu. Deprem olduğunda yanımızda olanlar oldu. Bir daha bu tür afetleri yaşamayız. Ama yaşadığımız takdirde buna hazırlıklı olmamız lazım. Bu felaketleri yaşadığımız takdirde en az kayıpla atlatmamız lazım.”

Daha sonra konuşan Düzce Milletvekili Osman Çakır, acı olan durumun ölüme hazır olmamak olduğunu ifade etti. “Gece yarısı içinde oturduğumuz evin kaçılacak bir yer olması insanın düşüncelerini bozuyor. Gölyaka’da 106 şehit verdik.” Diyen Çakır, şehit haberlerinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.



“Ancak bugün hain ellerle yapılanlar tahammül edilecek gibi değil. Ramazandan sonra bu durumun gereği yapılacak. Kürt kardeşlerim, Laz kardeşlerim biz kardeşiz ve bu kardeşliğin bozulmasına imkan vermeyeceğiz. İnşallah bunları da aşacağız.”

"SİYASİ ŞOV OLSUN DİYE YAPMIYORUZ"

Son olarak konuşan Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik, bu programında düzenlenmesinde iki amaçlarının olduğunu ve bunu siyasi bir şov olarak düzenlemediklerini ifade etti.



“Bu programları siyasi bir şov olsun diye düzenlemiyoruz. Bizim burada iki amacımız var. birinci amacımız. Deprem bizim bölgemizin gereği. Deprem bizim kaderimiz. Depremle yaşamak zorundayız. Ne kadar az kayıp verirsek bu bizim için bir kardır. Binaları yaparken artık çok katlı olamaması gerektiğini anlıyoruz. Buralara 4-5 katlı binalar yapmamız mümkün değil. Diğer amacımız ise şu. Deprem hacmi itibari ile Düzce tarihinin böyle bir deprem görüldüğü bilinmiyor. Ben sadece Gölyaka’da 3 bin in üzerinde ağır hasarlı bina olduğunu biliyorum. 106 vatandaşımızı kaybettik. Bu program bunun için yapılıyor.”



Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri Gölyaka Şehir Parkı’nda vatandaşlar ile birlikte iftar açtılar. İftarın ardından deprem için hazırlanan slayt gösterisi izlendi. Programda ayrıca deprem zamanında çekilmiş fotoğraflar da sergilendi.

Gerçekleştirilen programa Vali Vasip Şahin, Milletvekilleri Fevai Arslan ve Osman Çakır, Gölyaka Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik, Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber; R. BAL