ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Büyük Marmara Depremi'nin üzerinden tam 17 yıl geçti. En çok kaybın yaşandığı Düzce’nin Gölyaka ilçesinde deprem şehitleri için bir anma programı düzenlendi. Anma programına Düzce Valisi Ali Fidan başta olmak üzere, kaymakamlar, belediye başkanları, daire amirleri, siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda dualar edildi, pilav ikramında bulunuldu.

RABBİM BİR DAHA BÖYLE ACILAR YAŞATMASIN”

Programda konuşan Düzce Valisi Ali Fidan, 17 Ağustos Marmara Depremi şehitleri için rahmet diledi. Vali Fidan; “Bundan 17 yıl önce ilimizi, bölgemizi yıkan büyük bir depremle sarsıldık. Çok sayıda deprem şehidimiz oldu. Neredeyse bölgemiz yerle bir oldu. Ben öncelikle depremde hayatını kaybeden tüm şehitleri rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın. Temennimiz bu tür afetlerin bir daha yaşanmamasıdır. Depreme hazırlıklı olmalıyız.” diye konuştu.


GÖLYAKA’DA 105 TANE DEPREM ŞEHİDİMİZ OLDU”

Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut ise imar ve yapılanmadan bahsederken; “17 yıl önce bir deprem felaketi yaşadık. Allah bu milete bir daha böyle felaket göstermesin. Gölyaka’da 105 tane deprem şehidimiz oldu. Bir söz vardır, deprem adamı öldürme bina adamı öldürür. Eğer siz binayı sağlam ve kurallara uygun yaparsanız Allah’ın kimseye kastı yok. Onun için imar çok önemli. Bir belediye başkanının en önemli görevi şehri ve imarı düzenlemektir. Biz imardan rant anladık. Yeniden bir imar çalışması yapıyoruz inşallah hepimize hayırlı olur”dedi.

17 Ağustos Büyük Marmara Depremini anma programı etkinlikleri yapılan programın ardından edilen dualarla son buldu.

Ö. YILMAZ