Edinilen bilgilere göre, Düzce İl Emniyet Müdürlüğü deprem ve yangın esnasında personelin nasıl davranması konusunda eğitim amaçlı olarak bir tatbikat düzenledi.

Sivil Savunma ve İtfaiye Müdürlüğü ekipleriyle birlikte organize edilen tatbikat saat 10.30 da Emniyet Müdürlüğü binasında deprem anının canlandırılmasıyla birlikte başladı.

Çalan siren sesiyle birlikte binayı boşaltan Emniyet Personeli, Müdürlük bahçesinde toplandıktan sonra sayım yapıldı. Yapılan sayım sonucu bina içinde 5 personelin kaldığı öğrenilerek kurtarma çalışması başlatıldı. Polis, Sivil Savunma ve İtfaiye Ekiplerinden oluşan Arama Kurtarma Ekipleri binanın içine girerek yaralanan 4 kişiyi bina içinden çıkararak, önce ilk yardım çadırına ardından da ambulansa bindirildiler. Deprem paniği esnasında çatıya çıkan bir personel itfaiyenin merdivenli aracıyla indirildi.

Deprem sonrası çıkabilecek yangınlara karşı Emniyet Personeli, Düzce Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından eğitilerek yangına müdahale uygulamalı olarak gösterildi. Kap içinde sıvı yakıt ile yakılan ateş yangın tüpleriyle söndürüldü.

Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, bu tür tatbikatlarla en azından personelin biraz bilgi birikiminin olması ve olası bir deprem anında ilk şokun atlatılmasının ardından müdahale ve kurtarma çalışmalarının hızlı yapılabilmesini amaçladıklarını söyledi.