Saat 20.53'te meydana gelen hafif şiddetli sarsıntıyla Marmara Bölgesi sallandı. Sarsıntı, İstanbul, Adapazarı, İzmit ve Yalova'da hissedildi.

Depremin merkez üssünün Çınarcık olduğu ve 4.8 büyüklüğünde olduğu belirtildi.

Saat 20.53'de meydana gelen ilk belirlemelere göre can ve mal kaybsına neden olmayan deprem, Marmara Bölgesi'ndeki yerleşim merkezlerinde hissedildi. 

Rasathane yetkilileri, depremin merkez üssünün İstanbul'a uzaklığının 50 km. olduğunu söyledi. Orta büyüklükteki deprem, ilk berlilemelere göre herhangi bir can kaybına veya hasara yol açmadı. Uzmanlar, bunun beklenen bir deprem olduğunu, Çınarcık'ın Doğu Marmara'daki aktif fay hattını oluşturduğunu belirtti.

 Kandilli Rasathanesi uzmanlarından Prof. Dr. Gülay Altay, "Deprem Çınarcık'ta 4.8 şiddetinde meydana geldi. İstanbul başta olmak üzere civar illerde de hissedildi. Depremin öncü ya da artçı olduğunu henüz belirlemediklerini ifade eden Altay, her zaman depreme hazırlıklı olmamız gerekiyor." dedi.

Altay, beklenen 'Büyük İstanbul Depremi'ni tetikleyecek bir unsur olabilme ihtimalinin çok düşük olduğunu ifade ederek, kendilerine herhangi bir hasar bilgisi ulaşmadığını kaydetti.