Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 11. yıl dönümünde depremde hayatını kaybedenleri unutmadı. Deprem şehitlerine Allah'tan rahmet dileyen Gönül, "11 yıl önce Türkiye en büyük acılarından birisini yaşadı." dedi. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Düzce'deki temaslarına Düzce Valisi Vasip Şahin'i makamında ziyaret ederek başladı. Düzce Milletvekili Yaşar Yakış ve AK Parti İl ve ilçe teşkilat yöneticilerinin de katıldığı ziyaret sırasında, Bakan Gönül "Sayın Valimizin ilk valilik görevi olduğu için bu ziyaret bir anlamda hayırlı olsun ziyareti de oluyor. Bende memuriyete Akçakoca ilçemizde başlamıştım." dedi. Düzce Valisi Vasip Şahin, Bakan Gönül'e Düzce Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan Ebru Tablosu hediye etti. Şahin, "Bu sırada ben mesleğe başladığımda Sayın Bakanım Müsteşarımızdı." dedi.

20742

Valilik ziyaretinin ardından iş adamı Servet Bucurgat'ı iş yerinde ziyaret eden Bakan Gönül, bu ziyaretin ardından AK Parti il binasına geldi. Burada İl Başkanı Fevai Arslan, Düzce'nin genel durumu hakkında bilgiler verdikten sonra, Bakan Gönül, "Düzce'den üç Milletvekili'ni aldık. İl Belediye Başkanlığı'nı da aldık. Önümüzdeki seçimlerde mevcut durumun daha da yükselmesini sağlayacak çalışmalar bekliyorum sizlerden." dedi.

20743

AK Parti ziyaretini tamamlayan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Belediye Başkanlığı ziyaretinde bulundu. Belediye önünde Vali, Belediye Başkanı ve Belediye Birim Müdürleri tarafından karşılanan Bakan Gönül, Belediye Başkanlığı Makamı'nda İsmail Bayram'a, İsmail Bayramda Bakan Gönül'e hediye verdiler. Bakan Gönül, belediyede basın mensuplarının kendisine 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 11. yıl dönümü olduğunu bu konuda bir açıklamanız olacakmı sorusu üzerine deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Depremin üzerinden geçen 11 yılda Türkiye'nin yaralarını sardığını kaydeden Gönül, "Türkiye en büyük acılarından bir tanesini 11 yıl önce 17 Ağustos Marmara Depremi, daha sonra da Düzce depremi ile birlikte yaşadı. 17 Ağustos Marmara depreminin yaşandığı o yıllarda ben Kocaeli Milletvekili olarak görev yapıyordum. O yıllarda insanlar büyük acılar yaşamıştı." dedi ve bir anısını anlattı. "Enkazlardan cenazeler çıkartılıp toprağa veriliyor. Kimin kim olduğunu anlamak çok güç. Bu sırada bir kadın geldi ve bana çocuğumu nereye gömdünüz diye sordu. Bende ne yapacaksın dediğimde ayaklarını buldum. Yanına bırakmak istiyorum dedi. Bu sırada Bakan Gönül'ün gözleri yaşardı.

20744

Bakan Gönül Düzce Belediyesi ziyaretinin ardından, belediye binası önünde bunulan DÜSİAD iftar çadırına gelerek beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte sıraya girip iftarlık yemeğini aldı ve vatandaşlarla birlikte orucunu açtı. Yemeğin ardından İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar yemek duasını yaptıktan sonra Bakan Gönül, "Bu organizasyona emeği geçenlere teşekür ediyorum. Hepinize afiyet olsun." dedi.

20745

Iftar yemeğinin ardından Cedidiye Camii'nde akşam namazını kılan Bakan Gönül, namaz sonrasında beraberinde Vali Vasip Şahin, Milletvekilleri Yaşar Yakış, Metin Kaşıkoğlu, Belediye Başkanı İsmail Bayram, İl Emniyet Müdürü Ali Gezer ve AK Parti il yöneticileriyle birlikte halkla bir süre sohbet etti. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül daha sonra teravih namazını kılmak üzere Merkez Büyük Camii'ne geldi ve namazın ardından ilimizden ayrıldı.

20746

Haber; H. KAYA