Gölyaka'da yayınlanan ”Son Nokta” programında bu hafta Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik vardı. Çelik Gölyaka ile ilgili önemli açıklamalarda bulunurken Melen Suyu Projesi kapsamında çalışmalar yapan İSKİ konusuna ve ilçedeki içme suyu çalışmalarına değindi.

Düzce genelindeki bir çok yerde su sorunu yaşanmasının kendilerini etkilemediğine dikkat çeken Çelik, “Yaptığımız su projeleriyle 30 yıllık su ihtiyacımızı karşılayacağız. Yani Gölyaka da en az 30 yıl su sorunu yaşanmayacak. Hala da bu konuda kaynakları arttırma çalışmalarımız devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

İSKİ'nin yaptığı çalışmalardan Gölyaka'nın ne şekilde etkilendiğini anlatan Çelik, “Bölgemizin İSKİ su havzası içine girmesi için bizden il çevre düzeni planı istendi. İl Çevre Düzeni planı içindeki yerlerde çalışma yapabileceğiz. Çünkü kanunlar buna el veriyor. Yani çevre düzeni planımızda bir değişiklik olmayacak. Ama bu plan dışındaki yerler su havzası içinde kalacak.” şeklinde konuştu.

“Bu konuda depremde yaşadığım sıkıntıdan daha fazla sıkıntı çekiyorum.”

Gölyaka'daki sanayi potansiyeline de değinen Çelik, özellikle yasal düzenlemeler konusunda bürokratik olarak yaşadıkları sıkıntıya değindi. Çelik,”Bölgemizde iki fabrika açıldı. 4-5 tane de iplik fabrikası var. Buralarda 800 kişilik istihdam sağlandı. Sanayi konusunda yer olarak sorun yaşadık. İş yeri sahipleri bizim gösterdiğimiz yer dışında para vererek D-100 kenarına fabrikalarını yaptılar. Yeni bir süt tesisi yapmayı düşünüyoruz. Ama 4 aydır İSKİ'den izin çıkmadı. Çıkacak deniliyor ama hala bekliyoruz. Biz sahibine 160 dönüm yer verdik ama kendisine 400 dönüm yer gerekiyor. Bunun içinde bunun çıkmasını bekliyoruz. Bürokratik anlamda ben bu konuda depremde çektiğim sıkıntıdan daha fazla sıkıntı çektim. Devlet bir şeye izin verirken bütün formaliteleri uyguladığı için sorun yaşıyoruz. Oysa bu tesiste 300 kişi çalışacak ve 60 milyonluk bir yatırım olacak.” dedi.