DÜZDER'in düzenlediği 1999'dan 2008'e Depremden bugüne paneli yapıldı. Düzce Gençlik Merkezinde düzenlenen panele, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Bakırköy Afet Yönetim Genel Koordinatörü Yardımcı Doç. Dr. Özden Işık, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Selma Koç, Mimar İrfan Dursun konuşmacı olarak katıldı. Panele ayrıca Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş öğrenciler ve davetlilerde katıldı.

Panelde bir konuşma yapan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Depreme Hazırlıklı olmalarına rağmen deprem görmedikleri için hazırlıksız yakalandıklarını söyleyerek ” 9 yıllık Sivil Savunma ve İstanbul Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yaptığım halde ben bile depreme hazırlıksız yakalandım. Depremi unutmamak gerekiyor. Deprem gerçeğini unutmamamız gerekiyor. Çünkü altımızdan fay hattı geçiyor. Bunun yanı sıra depremi de unutmamız gerekiyor. Çünkü deprem psikolojisi ile yaşamaktan kurtulmamız lazım. Bunun için çalışmalarımızı bu yönde yapmalıyız.” şeklinde konuştu.

DÜZDER Başkanı Cemal Aksan'da depremin etkilerinden bahsederek “Herkes biliyor ki depremle birlikte Düzce'nin üstüne bir kabus kapladı. Bu nedenle depremi unutmadık, Unutturmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından deprem sonrası çekilen görüntü ve fotoğraflardan oluşan slayt gösterisi izletildi. Panel, son olarak konuşmacılar ve panele katılanların soru cevap şeklindeki konuşmalarıyla devam etti.