1999 yılında yaşanan iki büyük depremin ardından Düzce’de deprem sigortası bilinci arttı. Bu kapsamda yapılan araştırmada Düzce’nin deprem sigortası yaptırmada Türkiye’de ikinci sırada olduğu öğrenildi.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından yapılan açıklamada Türkiye'nin değişmez gerçeği olan depremle yaşamayı öğrenmek zorunda olduğumuzu belirterek, depremden korunmaya yönelik önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.
Bu önlemlerin başında binaların depreme karşı dayanıklılığının öncelikle yer aldığını kaydedilirken olası hasarlara karşı konutların mutlaka zorunlu deprem sigortasıyla güvence altına alınmasını istendi.

Türkiye'de zorunlu deprem sigortası kapsamına giren konut sayısının 13 milyon olduğunun vurgusu yapılırken bu sayının 10 yıl öncesine kıyasla büyük bir gelişme kaydettiği vurgulandı.

sigortalı konut oranlarının il bazında en fazla olduğu kentin Bolu olduğunu ifade edilirken, "Yüzde 57 ile Bolu ilk sırada geliyor. Bolu'yu yüzde 53 ile Düzce, yüzde 45 ile Yalova, yüzde 44 ile Muğla, yüzde 43 ile Ankara ve Sakarya, yüzde 40 ile Tekirdağ, yüzde 37 ile de İstanbul takip ediyor. Deprem sigortasına en duyarsız kent ise yüzde 5'lik oranla Şırnak. " 

Haber; R.BAL