Vali Vasip Şahin; Van’da meydana gelen depremin ardından Belediye Başkanı İsmail Bayram, Alay Komutanı Albay Turan Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, Kızılay Batı Karadeniz Afet Müdahale Lojistik Müdürü Mustafa Yılmaz ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ile bir araya gelerek  yardım kampanyası başlattıklarını açıkladı. “Depremin acısını en iyi biz anlarız” diyen Şahin, “O gün onlar bizim yanımızdaydı bugün biz onların yanında olmak zorundayız ”dedi.

Şahin; “23 Ekim 2011 Pazar günü maalesef Van ilimizde büyük bir deprem meydana geldi. Öncelikle meydana gelen depremde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Depremi yaşayan deprem acısını en iyi bilen bir bölgede bulunuyoruz. En iyi bizler anlayabiliriz. Düzceliler anlar Marmara bölgesinde yaşanalar felaketin acısını ağrısını hisseder. Dolayısı ile Allah milletimize ülkemize ve tüm insanlığa bir daha böyle felaketler yaşatmamasının temenni ediyoruz. Tabi bu temenninin ötesinde bizimde bir şeyler yapmamız gerekir. Çünkü bizler 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinde insanların yardıma koştuğunu ve o yardımların insanlar için neler ifade ettiğini en çok anlayanlardan biriyiz. Biz de bugün onların yanında olmak zorundayız o gün onlar bizim yanımızdaydı.” diye konuştu.

Gelecek Olan Emri Bekliyoruz

Afet kurtarma ekipleri ile her an hazır olduklarını vurgulayan Şahin, yardım kampanyasını birkaç ana başlıkta topladıklarını söyledi. Şahin, nakdi yardım yapmak isteyen vatandaşlar için hesap numaraları açtıklarını belirtti ve Gıda yardımlarını da valilik girişinde bulunan “tek adımda hizmet bürolarında toplayacaklarını söyledi.

Şahin, ” afet kurtarma ekiplerimiz her an hazır. Gelecek olan emri bekliyoruz. Bizim burada bir takım ihtiyaçları karşılama noktasında yapabileceklerimiz olduğuna karar verdik birkaç ana başlıkta topladık. Birincisi Nakdi yardım. Bununla ilgili hemen hesaplar açılıyor bankalarımıza ve vatandaşlarımızdan nakdi yardım yapmak isteyenleri bu hesaplara bekliyoruz. İkinci olarak gıda yardımı. Yaptığımız toplantıda ve edindiğimiz tecrübeden edindiğimiz kanaate göre sınırlamayı uygun gördük. Gıda yardımını da 6 kalemde topladık. Bunlar un, bulgur, makarna, sıvıyağ, çay ve şeker olarak belirlendi. Yardım noktasında sınırlama yaparak hem paketlenmesi hem saklanabilmesi noktasında toplanmasını uygun gördük. Gıda yardımı ne kadar hızlı ve acil ulaştırılırsa hora geçiyor. İlk başta insanların ihtiyaç duyduğu şey gıda yardımı bu nedenle bunu gün olarak sınırlamayı uygun gördük. Bu nedenle Cuma günü akşama kadar en geç gıda yardımlarını toplayacağız bu gıda yardımlarını valilik girişinde bulunan “tek adımda hizmet” büromuzda konuşlandırdığımız ekip ile kabul edeceğiz. Ve daha sonra Kızılay bürolarında bunun paketlemesini yaparak hızla bölgeye sevk edeceğiz. Dolayısı ile vatandaşlarımız gıda yardımlarını biran önce bize ulaştırırlarsa bizde bölgeye en süratli şekilde ulaştırmış oluruz. “dedi.

Yaklaşan kış mevsimi nedeni ile en çok barınma ve giyecek ihtiyacı doğacağını söyleyen Şahin; “Bölgede gıda yardımının yanında barınma ve giyecek yardımına ihtiyaç var. Önümüz kış mevsimine gidiyor. Dolayısı ile giyecek, battaniye ve özellikle ısıtıcı yardımında bulunabilirsek bunlarda bölgeye süratle ulaşır.” Dedi. Kampanyanın ilçelerde de eş zamanlı olarak yürütüleceğinin belirten Şahin, ilçelerdeki vatandaşlarında kaymakamlıklar aracılığı ile yardımda bulanabileceğini söyledi.

Şahin bölgedeki yaralılar için en büyük ihtiyacın kan olduğunu belirterek kan bağışlarının da Kızılay aracılığı ile kabul edeceğini söyledi. Şahin, ayrıca açılmamış ilaçlarında kabul edilebileceğini sözlerine ekledi.

Haber; S. KAŞKIR