Düzce'nin yaşadığı iki büyük deprem felaketinin üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen, onarılmayı bekleyen binalar görüntü kirliliğine yol açıyor. Ağır hasarlı olmadığı için yıkılmayan binalar, uzun süredir onarılmayı bekliyor.

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde yaşanan deprem felaketlerinin ardından, Düzce'de depremin izleri hala silinmedi. Aradan 10 yıl geçmesine rağmen bir çok konut onarılmayı bekliyor. İki büyük deprem felaketinde büyük yıkıma uğrayan Düzce ve İlçeleri'nde onarım bekleyen orta hasarlı bir çok bina bulunurken, bu binaların onarım süresi 31 Aralık 2008 tarihinde sona ermişti.

 Bu sürenin dolmasıyla birlikte, onarılmayı bekleyen binalar ağır hasarlı konumuna çevrilerek yıkılacak. Şu ana kadar bakanlıktan sürenin uzatımı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Yasaya göre süre uzatımı olmazsa bu binalar hasarlıdan ağır hasarlıya çevrilerek yıkılacak. Düzce ve İlçelerinde orta hasarlı olan ancak ağır hasarlı konumuna çevrilerek yıkımına karar verilecek olan binaların tespit çalışması ise devam ediyor.

Merkez, Yığılca ve Akçakoca dışında diğer ilçeler de orta hasarlı bina tespit çalışmaları tamamlandı. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın alacağı karar uyarınca ise bu binalar hakkında karar verilerek yıkım aşamasına geçilecek.