Deri-İş sendikası Düzce temsilciliği açıldı. Açılışa Deri-iş Sendikası genel başkanı Musa Servi'nın yanı sıra Düzce'deki diğer sendikaların temsilcileri, Bazı Siyasi Parti temsilcileri ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Sendika temsilciliğinin açılış konuşmasını Genel Başkan Musa Servi yaptı. Servi'nin konuşmaları sık sık alkış ve sloganlar ile kesildi.

Organize sanayi bölgesinde bulunan fabrikalardaki çalışma şartlarının kötü olduğunu savunan Servi; “Organize sanayilerde bulunan fabrikalardaki işçilerin çalışma şartları çok kötü” dedi.

Servi şöyle konuştu; “Biz bunun önüne geçmek için bugün burada temsilciliğimizi açıyoruz. oradaki fabrikalardaki çalışmalar orta çağı aratmıyor. Düzce'nin emekçi çalışanlarının refah seviyesini yükseltmek için elimizden gelen tüm gayreti sergileyeceğiz" dedi. Torba yasayla birlikte çalışanların çalışma koşullarının daha da zorlaştığını iddia eden Servi; "Düzce'deki halkın mutlaka güçlerini birleştirmesi gerekiyor. Torba yasasıyla birlikte çalışanların çalışma koşulları tamamen zorlaştı. Biz çalışarak üretiyorsak, ürettiğimizden pay almamız gerekiyor. Biz yaşam koşullarının değiştirilmesi için kader birliği yaparak, kitle örgütleriyle, çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla gücümüzü birleştirdik" dedi.

Son olarak sendikalı olan işyerlerlerinin çalışma koşullarının diğerlerine göre çok daha iyi olduğunu kaydeden Servi, Deri-iş Düzce Sendikasının hayırlı olmasını dileyerek sözlerini noktaladı. Düzce Deri-iş İl temsilcisi ise Hakan Lermi oldu.

Haber, Ş. ÇAKIR