19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı da içerisine alan Gençlik Haftası tüm yurtta olduğu gibi Düzce'de de coşkuyla kutlanmaya başladı.



Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce düzenlenen ve haftaya yayılan programın ilk etkinliği Gençlik Yürüyüşü oldu.



Düzce Belediyesi önünde toplanan 7'de 70'e onlarca vatandaş Anıtpark'a kadar yürüdü. Yürüyüşe il protokolünün yanı sıra komşu il Bolu'dan da katılım oldu.



Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi Spor Kulübü'nün üyeleri olan bisikletli gençler de Gençlik Yürüyüşü'nde pedal çevirdi.



Yürüyüş öncesi Kaynaşlı Kaymakamı ve Düzce Vali Yardımcısı Cemal Demiryürek Düzce Bisiklet Kulübü'nün bir üyesine Türk bayrağı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'teki evinden alınan toprağı Bolu Bisiklet Kulübü'ne teslim edilmek üzere verdi.



Ardından ellerde afiş ve bayraklarla yürüyüş başladı. Öğrencilerin taşıdığı metrelerce uzunluktaki Türk bayrağı çarşının göbeğinde müthiş bir görüntü oluşturdu. Düzceliler de büyük bir sevinçle yürüyen kalabalığı alkışlayıp selamladı.



Program, yürüyüşün son durağı olan Anıtpark'ta çelenk sunma töreniyle devam etti. Atatürk Anıtı önüne sunulan çelenklerin ardından günün anlam ve önemine ilişkin kürsü konuşmaları yapıldı.



Kutlama programı öğrencilerin sergilediği halk oyunları ve karate gösterileri ile sona erdi.





Haber: C.ÜSTÜNER
Görüntü: T.AKARSU

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ