Meclisteki çatlak büyüdü

Ticaret Odası'nda devir teslim töreni protestoyla başladı. Seçimlerden önce 18 yönetim kurulu üyesinin AK partili bir yönetim kurulu üyesinin işyerinde yaptığı toplantıya çağırılmayan 12 meclis üyesi bugünkü devir teslim törenine katılmadı.

Ticaret ve Sanayi odasında yapılan törende TSO Başkanı Fahri Çakır, “Ticaret odasına siyasetin bölünmüşlüğünü katmayacağız” şeklinde konuşsa da , çoğunluğu AK partili olduğu bilinen meclisin ikiye bölündüğü devir teslim töreninde iyice ortaya çıktı.

Meclis başkanı olmasını sağlayanlara teşekkür etti

Devir teslim töreninde eski başkan Nusret Özsoy'un olmaması nedeniyle Ertan Taşlı görevi devir almadan makamına oturdu. Kısa bir konuşma yapan Taşlı, törene katılan Belediye Başkanı İsmail Bayram'a ve kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

Taşlı, önemli bir görev aldıklarını söyleyerek “Önemli bir görevi devraldık. Bırakacak önemli abilerimiz var. Özveriyle buraya hizmet ettiler. Bundan sonraki süreçte onlarında bize destek olmasını istiyorum. Eksiklerimiz hatalarımız olabilir. Bu konularda bize uyarıcı olmalarını rica ediyorum” dedi.

Törene Nusret Özsoy ve 12 meclis üyesinin yanısıra 18 kişilik “uzlaşma” grubundan da bazı isimler katılmadı.

Çakır, “ siyasetin bölünmüşlüğünü katmayacağız” dedi

Seçim öncesi de yaptığı benzer konuşmalar rağmen daha yeni dönem başlamadan meclis grubu içinde oluşan çatlağı önleyemeyen yeni başkan Fahri Çakır bugün yaptığı konuşmada da, sık sık bölünmeye izin vermeyeceklerini tekrarladı.

Çakır, herkesi kucaklayan bir başkan olacağını söyleyerek, “ Hizmet eden hekesi kucaklayacağız. Ticaret Odasına siyasetin bölünmüşlüğünü katmayacağız. Futbol takımlarında olduğu gibi takım tutar gibi parti tutma, parti tutar gibi ticaret odasında yer tutma olmayacak. “Ticaret odasında şurayı burayı tutma” bizim söylemimiz bu olacak” ifadelerini kullandı.

Törende konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Eski Başkanı Metin Büyük ise 8 yıl başkanlık yaparak bu görevde en uzun süre kalan ikinci kişi olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Metin Büyük, Fahri Çakır ve Ertan Taşlı'ya rozetlerini taktı. 



Haber: H. İŞCAN