Kahramanmaraş'ta 25 Mart 2009'da geçirdiği helikopter kazasında yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ölümün altıncı yılında düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği olayla ilgili çok çeşitli iddialar ortaya atıldı, araştırmalar yapıldı. Helikopterin düşürüldüğü yönünde farklı deliller ortaya kondu ve şüpheler dile getirildi, ancak henüz adli olarak kesin bir sonuç ortaya konamadı. Ölümün üzerinden geçen 6 yılda kafalardaki soru işaretleri giderilmeyi bekliyor. BBP İl Başkanı Engin Bedir, İl yönetim kurulu üyeleri Nazım Kartal, Emre Gamsız ve genel seçimlerde Düzce Milletvekili adayları Yeliz Altınkaynak ve Okan Korkmaz’a Öncü Tv’ye yaptığı ziyarette çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Bu olayın aydınlatılması gerektiği üstünde duran Bedir, devlet 6 yıldır karlar altında ifadesini kullandı ve bazı şaibeli durumlardan bahsetti.

ŞAİBELER VAR!

İl Başkanı Bedir, “ en başta 3 dakika 47 saniyelik helikopterin düştüğü radar kayıtları kayıp. Teknolojinin bu aşamaya geldiği yüzyılda bunun helikopterin düştüğü zamana gelmesi çok manidar. Rastlantı da olmadığını düşünüyoruz. Helikopterin ilk düştüğü  bu saatte bölgeyi bilen köylülerin ısrarla olay yerini göstermelerine karşın ekiplerin başka yerde arama çalışmaları da yapması çok manidar.”dedi.

BBP İl Başkanı Engin Bedir, açıklamasını olayın hukuki boyutu ile ilgili iddialarıyla sürdürdü.

Bedir:” Genel Merkezimizde bu konuda çalışan avukatlarımız var. Ellerinde bazı belgeler var. Dava kapatılmaya çalışılıyor. Davayı kapatmayan hakimlerin görev yerleri değiştiriliyor. Davayı kapatan savcıların da rütbeleri artırılıyor. Bunun altında derin güçler var diye düşünüyorum.”dedi.

BİR MUHSİN ÖLÜR, BİN MUHSİN DOĞAR

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın sözlerini hatırlatan Bedir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Helikopterde çalınan parçalar var. Hatta bununla ilgili Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “kim çaldı, keçiler mi “ demişti. Yine Bülent Arınç bu “bizim namus davamızdır.” demişti. Namus davasıysa namusunuzu temizleyin! 6 yıl oldu. Aydınlatılmalı! Bu olayın müsebbibi kimse tüm alperenler ve BBP teşkilatları peşini bırakmayacak. Muhsin Yazıcıoğlu şehit olmuştur. Onu şehit edenler şunu bilsin bir Muhsin ölür, bin Muhsin doğar.  Bu olay elbet bir gün aydınlatılacak ve hesabını soracağız.” 

Haber;S.KAŞKIR