Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Kayıkçı, OSB yolu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kayıkçı Düzce’de yapılan güzel işlerin olduğunu fakat yapılanların yeterli olmadığını ifade etti. Milletvekillerinin OSB yolu gibi ağır işlerle uğraşması gerektiğini ve OSB’nin yolunun adam gibi olması gerektiğinin altını çizen Kayıkçı, vekillere seslenerek “A’dan başlanmazsa Z’yi görmek zor” ifadelerini kullandı.

Kayıkçı, “Düzce’de yapılan güzel işler var ancak yeterli değil. OSB’nin yolu yıllardır yapılmayı bekliyor. Aydınpınar yol güzergahından günde binlerce araç geçiyor ve bu yolu traktör de kullanıyor bisikletli de kullanıyor. Bu yolda hemen her gün kaza meydana geliyor. Milletvekilleri öncelikle bu gibi ağır işlerle uğraşmalı. Yolda bir çalışma yapılmış ama bu pansuman tedavisi olmuş. Yerelin bu yolu yapmaya gücü yetmez buna devlet eli gerekir. A’dan başlanmazsa Z’yi görmek zor. Bu yola bir an önce çözüm bulunması gerekir. İstanbul çılgın projeler yapmaya çalışıyor. Biz daha OSB’nin yolunu yapamadık” dedi.

Daha sonra OSB’deki fabrikalardan çoğunun merkezinin İstanbul olması nedeniyle vergilerinin Düzce’de görünmemesini de eleştiren Kayıkçı, “Vergiler Düzce’de görünmezse devlet Düzce’ye yatırım yapmaz. Vergiler incelensin Düzce alacaklı çıkacaktır” şeklinde konuştu.

“Düzce’deki piyasadaki durgunluğun ve OSB’nin yolunun yapılmamasının en büyük nedeni OSB’de bulunan fabrikaların vergilerinin Düzce’de görünmemesidir. Düzce’de 5084 sayılı teşvik yasası ile fabrikaların sayısı arttı. Fakat bu artan sayının Düzce’deki ekonomiye bir katkısı olmadı. Çünkü gelen fabrikaların bir çoğunun vergileri İstanbul’da görünüyor. Biz neden İstanbul’u besleyelim. Burası küçük bir il. Bu vergilerin Düzce’de görünmesi lazım. Bu vergilerin Düzce’de görünmesi demek, Düzce’nin ekonomisinin rahatlaması demek. Bu olursa OSB’deki fabrikalar yollarını kendileri yapacaklardır. Düzce’deki üretimini karını alamıyoruz. Ticaret Sanayi Odası ihracat rakamlarını açıklamalıdır. Böylece kim ne kadar vergi vermiş bunların ne kadarı Düzce’ye getiri sağlamış bu belli olmalı. Milletvekilleri bunun takipçisi olmalıdır. Bu konu irdelenirse Düzce devletten alacaklı çıkacaktır. Turizm diyoruz. Turistik yerlerin yolları yok. Tarım diyoruz bir gelişme yok. Hayvancılık diyoruz, iki tane havyan getirmekle Düzce’de ekonomi ilerlemez. Bunların milletvekilleri tarafından takip edilmesi gerekir. Fabrikaların verdikleri vergiler Düzce’den görünmezse devlet bize bir şey vermez” şeklinde konuştu.

Haber; R. BAL