HAS Parti İl Başkanı Halil Aydın  yaptığı basın açıklamasında, yeni teşvik paketi kapsamında kurumlar vergisi genel tebliğinde yapılan değişiklik ile 5602 sayılı şans oyunlarının kurumlar vergisinden muaf tutulmasına değindi.
Aydın, "Has Parti olarak bu değişikliğin neye hizmet ettiğini yetkililere soruyoruz? Devlet eliyle kumar oynatanlardan devletin vergi dahi almaması ne demek oluyor? Kumarı teşvik eden ve kumar oynatanları mükafatlandıran bu anlayışı çok tehlikeli buluyoruz. 10 Yıllık Ak Parti Hükümeti zarfında şans oyunlarındaki artışın yaklaşık 3 kat olduğunu da kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.” Dedi.
Gerek futbol dünyasında hükümet ile TFF'nin sahnelediği trajikomik oyun, gerekse şans oyunları düzenleyen kurum ve kuruluşların Kurumlar Vergisi'nden muaf tutulmasıyla adalet ve ahlak kavramlarının göz ardı edildiğini savunan Aydın, bu gelişmelerin  tehlikeli gidişatı gözler önüne serdiğini söyledi. Aydın, “ Bu vesile ile Has Parti olarak sorumluluk makamında olan herkesi, piyasayı ve siyasayı adalete tercih etmekten vazgeçmeye, çocuklarımızın barış içerisinde yaşayacağı, hukukun üstünlüğü prensibinin gerçek manada hakim kılındığı bir Türkiye için çalışmaya davet ediyoruz" dedi.
Trajikomik oyun
“ Son zamanlarda 75 Milyon vatandaşımızın önünde Hükümet ve TFF tarafından sahnelenen trajikomik oyunu kaygıyla izliyoruz”  diyen Aydın, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın vetosuna rağmen Başbakan'ın ısrarlı takibiyle Sporda Şiddet Yasası'nın bir günde değiştirilmesi ile başlayan oyunun, TFF'nin yürütmekte olduğu soruşturmada adı geçen kulüplerden birinin eylemli Başkanı'nın TFF Başkanı seçilmesi, devamında Disiplin Talimatının 58. Maddesinin değiştirilmesi ile gelişme bölümü geçilmiş ve nihayet Pazar gecesi saat 02.30'da yangından mal kaçırırcasına açıklanan PFDK kararları ile oyun neticelendirilmiştir. Ancak tarihe not düşmek adına ifade ediyoruz ki; oynanan oyun salt futbol camiası ile sınırlı kalmamakta ve maalesef toplumda zaten yitmekte olan Adaletin tesis edileceğine olan inancın bir kez daha temelden sarsılmasına sebebiyet vermektedir. Kaygıyla müşahede ediyoruz ki; Türkiye'de hukukun üstünlüğü prensibini dillerine pelesenk edenler, uygulamada üstünlerin hukukuna hizmet etme aymazlığına düşmüşlerdir.” Şeklinde konuştu.
Aydın, “ Üzülerek görmekteyiz ki, futbol ekonomisinin çökeceği endişesiyle hareket eden Hükümet ve Futbol Federasyonu piyasayı adalete tercih etmiş, bunun neticesinde vatandaşları kendi adaletini tesis etme yanlışıyla baş başa bırakmışlardır. Nitekim kesinlikle tasvip etmemekle beraber; süper final maçları esnasında statlarda sık sık vuku bulan taşkınlıklar da bu tespitimizi doğrular niteliktedir" ifadelerini kullandı.

 

Haber; H. İŞCAN