Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde skandal olay… Bu akşam saatlerinde yaklaşık 2 saat süreyle Devlet Hastanesinin yoğun bakım servislerinden ameliyathanelerine, acil servislerinden poliklinik servislerine kadar her biriminde elektrik panosunda yaşanan arıza nedeniyle elektrik kesintisi yaşandı. Jeneratörün de arızalı olduğu hastane tamamen karanlığa esir oldu.

Kesintinin giderilmesi için hastanenin teknik ekini, UMKE ve jeneratör servisi arızanın giderilmesi için yoğun bir çalışma içine girdi.


Bu sırada yoğun bakımdaki hastaların farklı hastanelere nakilleri sağlanmaya çalışılırken bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.



Yaklaşık 2 saat süren kesintinin sonrasında arızanın giderilmesi ile hastaneye elektrik verilebildi.





Sadece işini yapan haber ekibimize güçlük çıkarıldı
Öte yandan, kamuoyunu böylesine yakından ilgilendiren ve sağlık skandalı olarak nitelendirilen olay için bölgeye giden haber ekibimiz hastanenin güvenlik görevlilerinin sözlü saldırısına uğradı. Hastanedeki elektrik kesintisini görüntülemek isteyen haber ekibimize görüntü almaması konusunda ısrarcı davranan güvenlik görevlileri ekibimizin kamerasına da müdahalede bulundu. Güvenlik görevlileri tarafından kötü muameleye maruz kalan haber ekibimiz işini yapmakta güçlük çekti.



“Elektrik gelmese dahi tüm hastaları tahliye edecek güce sahibiz”
Hastane Başhekimi Bülent Gülerkaya arızanın giderilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 
“112’nin desteği ile çalışmalarımız az önce sonuç verdi. Şu an elektriğimiz normal akımdan beslenmekte. Jeneratörümüz arızalı ancak ekip çalışmalarına devam edecek. Gün ışıyana kadar gerekirse bu çalışmalar sürecek. Bu arada gerek çevre illerden gerek çevre hastanelerden yoğun destek aldık. Yoğun bakımda bulunan 16 hastamızın hepsi sağlıklı. Ancak elektrik arızasının uzaması nedeniyle tahliye programına başladık. Şu anda Üniversite Hastanesi’ne 2 hastamız, Bolu’daki bir özel hastaneye 1 hastamız yoğun bakımlara nakledilmiş vaziyette. Genel durumları yoğun bakımlık olmakla birlikte iyi. Hastanemizdeki diğer hastaların durumu da iyi. Sıkıntıyı şu anda atlatmış durumdayız. Ancak şebeke elektriğinin kesilmemesi için dua edeceğiz. Acil servis yeniden işlemeye başladı. Herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Tüm doktorlarımız destek halindeler, çevre iller ve hastaneler destek halindeler. Elektrik gelmese dahi tüm hastaları tahliye edecek güce sahibiz. Elektrik kesintisi yaşandığı anda jeneratörle senkronize olamamasından kaynaklı bir arıza olduğunu söylüyor teknik ekimiz.”





Haber: Ö.YILMAZ