Sağlık Bakan yardımcısı Agah Kafkas, Gümüşova ve Cumayeri'ne ortak hizmet verecek olan Entegre Hastanesi’nin hastanenin açılışını yaptı, devam eden inşaatları da inceledi. Bakan Yardımcısının ziyaretinde en çok terleyen ise hiç kuşkusuz ilgili kurum müdürleri oldu… Konuralp’te seçim bürosu açılışında bakan yardımcısının sorduğu soruda sınıfta kalan Düzce Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çırakoğlu’nun yanı sıra Halk Sağlığı Müdürü Rıfat Poyraz ile Sağlık İl Müdürü Necati Şimşek de nasibini aldı…


TABELA EKSİK OLMUŞ!


Açılış, saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başladı. Vali Ali İhsan Su’nun da hazır bulunduğu açılışta Bakan Yardımcısı Kafkas, Düzce’nin sağlık alt yapısının baştan sona yenilendiğini ifade ederek AK Parti iktidarlığı dönemini öve öve bitiremedi.


Bakan yardımcısı konuşması sonunda ise halk Sağlığı Müdürü Rıfat Poyraz’a talimatları yağdırdı. Açılışını yaptığı hastanenin iki ilçeye hizmet vermesine karşın “Gümüşova devlet hastanesi” yazmasının yanlış bulan kafkas, hemen halk sağlığı müdürü Poyraz’ı çağırarak “eksiklik olmuş, burayı Gümüşova-Cumayeri olarak değiştiriyoruz. ”talimatını verdi.

Vali Ali İhsan Su’nun konuşmasının ardından açılış kurdelasını toplu halde kesen Bakan Kafkas, hastane içinde yaptığı incelemede gördüğü eksiklikleri bir bir sıraladı.
İlk girişte bulunan danışma masanın yüksek bulan Bakan yardımcısı Kafkas, hemen değiştirilmesi talimatını verdi.

YAPILANA KADAR NEREDEYDİNİZ?


Hastanenin bazı bölümünde yapımından kaynaklanan eksikleri görüce sinirlenen Kafkas, açıklama yapan Sağlık İl Müdürünün de sözünü keserek “ Yapılana kadar neredeydiniz” şeklinde fırçaladı. 

Gümüşova’daki hastanenin ardından Kafkas rotasını açılışta yaptığı konuşmasında da değindiği ve Konuralp’te bir vatandaşın sitemi ile önüne çıkan 300 yataklı devlet hastanesine çevirdi.

BİTİRİLMEMESİ TALİHSİZLİK!


Vali Ali İhsan Su eşliğinde hastane inşaatına giden Bakan yardımcısı Kafkas, inşaattın bitilmemesini talihsizlik olarak yorumladı. Bilgiler aldığı müteahhit Selahattin Çolpan’a “tıkandığınız yerde bize başvurun” diyerek destek sözü verdi.


Müteahhit Çolpan’ın sıkıntılarını dinleyen Kafkas, müteahhidin Düzce halkının borçlu olduğu iddiası ile malzeme vermek istemediği yönündeki sisteminin ardından Çolpan’ı Vali Su’ya yönlendirdi.
Bakan Kafkas, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Çırakoğlu, AK Parti İl Başkan’ın Kaşıkoğlu’nun hastane inşaatını vaktinden önce bitilmesi için Müteahhit Çolpan’la yaptığı pazarlık sonuçsuz kaldı ancak yatırımın yasal süresinde bağlı bitilmesi sözünü alındı.

 

 

Haber;S.Kaşkır