Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın kaçırıldıktan sonra yakılarak öldürülmesi, son yıllarda giderek artan kadına şiddet vakalarında adeta bardağı taşıran son damla oldu. Aslan'ın katledilmesi onlarca kentte binlerce kişinin katıldığı eylemlerle protesto edildi. Siyasi partilerden spor kulüplerine kadar toplumun tüm kesimlerinden kadın cinayetlerini lanetleyen açıklamalar gelirken, tecavüz ve cinayet suçları için idam cezasının yeniden getirilmesi tartışılmaya başlandı.

 

Düzce Barosu Çocuk ve Kadın Hakları Komisyonu Üyesi Avukatlar, hunharca katledilen Özgecan Aslan için bir araya geldi.Kadına şiddet ve idam cezasını üzerinde duran komisyon üyesi avukatlar, idam cezasının uygulandığı ülkelerde kadına şiddetin durmadığı dile getirilerek kanun yapıcıların, konu hakkında daha dikkatli ve duyarlı olması gerektiği üzerinde durdular.

 

Çocuk ve Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Çiğdem Fidan başkanlığında bir araya gelen Av. Cansev Kap Cicü, Av. Esra Fikran Yıldırım ve Av. Önder Mutlu,  kamuoyunda tartışılan  "idam" konusunu ve kadına  şiddeti masaya yatırdılar. Komisyon başkanı Av. Çiğdem Fidan :"İdam  çare değil.Devlet,  suç ortaya çıkmadan tedbirleri alması gerekir" dedi:

 

"Cinsel suçlar ortaya çıktıktan sonra suçluların rehabilite edilmesine ilişkin güvenlik tedbirleri yasal düzenlemelerde bulunmalıdır" diyen Av. Çiğdem Fidan, kanun yapıcılara dikkat çekti:

Haber; E.TAYHAN