3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Düzce Valisi Ali Fidan ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş birer mesaj yayımladı. Günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli kriterlerden birisinin, engellilere yönelik sunulan hizmetler ile engellilerin toplumsal hayata daha fazla katılımını sağlama konusundaki başarısı olduğunu vurgulayan Vali Fidan, mesajını şöyle sürdürdü: "Bireylerin tek başına sağlamakta yetersiz kaldığı ihtiyaçlarını karşılamak, gereken dayanışmayı sağlamak, engellilerin her alanda hayatlarını kolaylaştırıcı tedbirler almak ve toplumsal hayata etkin katılımlarını sağlamak devletin ve yerel yönetimlerin en temel görevleri arasındadır. Toplumdaki her birey hayat süreci içerisinde engelli olabilir. Önemli olan engelli vatandaşlarımızla ilgili önce zihinlerimizdeki engelleri ortadan kaldırarak toplumsal yaşamdan dışlamadan, onların her alanda karşılaştığı zorluk ve engelleri ortadan kaldırmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Günü’nü kutlar; aileleriyle birlikte, sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir yaşam dilerim."

Engellilere saygı, topluma saygıdır

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında “Önemli olan engelli vatandaşlarımızın, engelsiz yaşayanların dünyasına eş değer hale getirebilmektir” ifadelerinde bulundu. Başkan Keleş mesajında şu görüşlere yer verdi: “Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının en önemli göstergelerinden birini oluşturmaktadır. Amacımız dünyanın engelli kardeşlerimiz için kolay yaşanır bir hale getirmek, günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları en aza indirgemek; onların hayata sıkı sıkı tutunmalarını, içlerinde yatan yaşama sevinci, yetenek ve becerilerini ortaya çıkarmalarını sağlamaktır. Engellilere yönelik olan projelerimiz başarıyla devam etmektedir. Düzce olarak engelli vatandaşlarımıza sağladığımız imkanların fazlasını gösterme gayreti içindeyiz. Engelli vatandaşların gösterdiği gayret ve karşılıklı çabanın sonsuza kadar sürmesi dileği ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Engelliler toplumda üreten hale gelmeli

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Beyazay Derneği Düzce Şube Başkanı Nurullah Çelebi de bir mesaj yayımladı. Engellileri toplumda yok saymanın mümkün olmadığını kaydeden Beyazay Derneği Düzce Şube Başkanı Nurullah Çelebi mesajında özetle şu görüşlere yer verdi: “Beyazay Derneği Düzce’de 2012 tarihinde kuruldu. Dernek olarak engellilerin eğitim çalışmalarına önem verdik. Amacımız her engelli bireyi topluma kazandırmak için özgüveni sağlamak ve üretici hale getirmektir. Düzce’de ve ulusal düzeyde birçok projeyi uygulamaya geçirdik. Beyazay Derneği olarak genel merkez düzeyinde birçok uluslar arası düzeyde inceleme ve gezi yaptık, yapıyoruz. Bunda da amacımız dernek amaçları doğrultusunda ikili ilişkileri geliştirmek ve proje paylaşımları yapmaktır.’ "Engellileri dışlamadan birlikte hareket etmeliyiz." ifadesini kullanan Çelebi, engellilerin toplumda üreten hale gelmesini sağlamak için katkı verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Toplumda daha aktif roller üstlenmeleri hepimizin görevi

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü de bir mesaj yayımladı. Rektörlüğün Engelliler Günü kutlama mesajı şöyle: "Engelli vatandaşlarımızın, toplumumuzun tüm fertleriyle eşit temel hak ve özgürlüklere sahip olduğu bilinciyle sorunlarına çözüm üreterek, toplumda daha aktif roller üstlenmeleri hepimizin görevidir. Onların sosyal ve kültürel alanlardaki başarıları, imkan tanındığında neler yapabileceklerinin en güzel örneğidir. Hepimizin birer engelli adayı olduğunu unutmadan, tüm engellilerin Engelliler Günü’nü kutlar; sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat sürdürmesini dileriz.
 

Keskin, “Engellilerimizin Hayatlarını Kolaylaştırıyoruz”

AK Parti Düzce İl Başkanımız Hikmet Keskin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.AK Parti Düzce İl Başkanımız Hikmet Keskin ‘Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla mesaj yayınladı. İl Başkanı Hikmet Keskin’in mesajı şu şekilde; “ Toplumumuzdaki tüm vatandaşlarımızın bütün ihtiyaç ve taleplerini karşılamak bizim görevlerimizden biridir. Toplumumuzun asli unsurlarından olan engellilerimizin de isteklerini karşılamak önceliklerimiz arasındadır. Engelli vatandaşlarımızın daha huzurlu ve mutlu bir ortamda yaşaması için son dönemlerde yaptığımız çalışmalarla farkındalık yaratmaya devam ediyoruz. Eğitimde, sağlıkta, istihdamda ve yaşamın her alanında pozitif ayrımcılık yaparak önce engellilerimiz dedik ve demeye de devam ediyoruz. Bu hususta öncelik verdiğimiz konular arasında yer alan ihtiyacı olan tüm engelli çocukların özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanmalarının önünü açtık.

“Engelliler Destek Projesi” ile engellilerimizin kendi projelerini hayata geçirmelerini sağladık. Binden fazla engelli öğretmenimizi istihdam ettik ve kamuda engelli istihdamını beş katına çıkardık. Engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik, engelli çalıştıran işverenlere prim teşviki ve emekli olan engelli vatandaşlarımızın maaşlarının evlerinde ödenmesinde kolaylık sağladık. Öte yandan belediyelerimiz bünyesinde de engelli vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda hayatlarını idame ettirmeleri için şehrimizin fiziki şartlarını, hizmet binalarımızı, otobüslerimizi onların da kullanabileceği hale getiriyoruz.Ülkemizdeki engelli vatandaşlarımıza yönelik yapılan zihniyet devrimine bütün toplumumuz da büyük destek vermekte ve bu destekle biz de engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak büyük adımları atmaya devam edeceğiz. Toplumumuzda engelli vatandaşlarımıza yönelik hassasiyetin artması dileğimle Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımızı, ailelerini sevgiyle ve kardeşlik duygularıyla kucaklıyorum.”


Haber;C.ÜSTÜNER