Düzce Üniversitesi’nde daha önce Memur-Sen olarak dile getirilen bütün sıkıntıların hala devam ettiğini iddia eden Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, “ Düzce Üniversitesi adeta keyfi uygulamaların merkezi haline getirilmiş, “Değer Üreten Üniversite” sözü slogandan öteye geçememiştir.” Dedi.
Düzce Üniversitesindeki neredeyse hiçbir Fakülte ve Yüksek Okulun Yönetim Kurulları bulunmadığını belirten Çelebi, birçok birimin dekan veya müdürlerinin vekâleten veya tedviren görev yaptığını kaydetti.
“Yine Düzce Meslek Yüksek Okulu ve Tıp Fakültesi hariç diğer birimlerdeki personelin ek-ders ücretleri üç aydır ödenmemektedir. Bu durumu yönetim zafiyetinden başka bir kelime ile tarif etmek mümkün değildir. Çalışanların hak ettiklerinin, alın terleri kurumadan verilmesi gerekirken, seksen dörtmilyon liralık devasa bütçeye rağmen üç aydır ek-ders ücretinin ödenmemesi neyin ifadesidir.” Diyen Çelebi,
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak Düzce Üniversitesi ile ilgili basın açıklaması yapmama kararı aldıklarını söyleyerek, “ herhangi bir sıkıntı ile ilgili en son biz konuşalım demiştik. Ancak gördük ki, biz sustuğumuz zaman konuşan kimse yokmuş. İki seneden beri “ne olur bizi yetkili yapın” diye yalvara yakara üniversitede yetkili olan, yine İLKSAN’da mağdur olan öğretmenlerle ilgili en ufak bir basın açıklaması bile yapamayan Türk-Eğitim-Sen’den de, eğitim ve özgürlükler söz konusu olduğunda “laf olsun torba dolsun” misali ahkâm kesen Eğitim-Sen ve Eğitim-İş’ten de ufacık bir ses duyamadık.” Şeklinde eğitim sendikalarını eleştirdi.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in, öğretmenleri itibarsızlaştıran söylemlerini, öğretmenler odasında dedikodu malzemesi yaparak sendikayı mesnetsiz şekilde hedef alanları, eğitim camiasının artık çok açık bir şekilde tanıdığını belirten Çelebi, “Kendi söylediklerinin tersini yapanlardan, dün söylediklerini bugün inkâr edenlerden, Kenndy olmaz size Diyojen verelim diyenlerden, eğitim camiasına hiçbir hayır gelmeyeceğini en iyi bilen yine eğitim çalışanlarıdır.” Dedi.

 

Haber; H. İŞCAN