MHP Düzce Merkez İlçe Başkanı Ömer Albayrak, Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in istifa ettirilmesinin ardından göreve gelen yeni başkan Dursun Ay’ın başkanlık görevini AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, il yönetimi ile birlikte hareket edeceğini ilk günden itiraf ettiğini dile getirerek şöyle konuştu:

“Belediye meclisinin Kasım ayı birleşiminde MHP’li üyelerce verilen bir önerge ile üniversite öğrencilerinin şehre daha iyi entegre olmalarını sağlamak, şehir hayatının canlanmasına katkı da bulunmak için öğrenci biletlerinin 0,25 kuruş indirilmesini talep etmişlerdir. Ancak bu önerge AKP meclis üyeleri tarafından reddedilmiştir. Dolayısı ile söz konusu indirimli ücret sadece Konuralp içinde belirlenen güzergah ile sınırlı tutulmuş, öğrencilerin şehir merkezinden daha çok faydalanmalarının önü kesilmiştir.”

“Öğrenci biletine indirimi çok gördüler”
Belediye binasının hemen bitişiğine Keleş tarafından geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan yatırımın heba edildiğini dile getiren Albayrak şöyle konuştu:

“Belediye binası önüne dikilen ve dikildiği günden bu yana atıl olan dikey bahçe (dijital su perdesi) denilen ucubeye Düzcelinin 377 bin 600 TL’si ne hakla, kime menfaat sağlamak için verilmiştir. Çöpe atılan 377 bin 600 TL’nin hesabını kim verecektir. Bu konuda bir inceleme ya da soruşturma yapılmakta mıdır? Hal bu ki bu para ile 1 milyon 510 bin öğrenci indirimli taşınabilir, Düzce’nin daha canlı olması sağlanabilirdi. Öğrenciye esirgenen indirimin bir buçuk milyon katı nasıl olurda ne olduğu belirsiz bir metal yığınına verilebilir.”

“Düzcelinin parasının israf edilmesinin önüne geçilmeli”
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın da geçmiş dönemde yaşanan hastalıklı yönetim anlayışına sahip olduğunu belirten Albayrak, “Sayın başkana hatırlatmak isteriz ki aldığınız sorumluluk Düzce’ye hizmet etmeyi gerektirir. Düzcelinin menfaatini korumayı gerektirir, Düzcelinin parasının israf edilmesinin önüne geçilmesini gerektirir.” diye konuştu.

Haber: Ö.YILMAZ