Kış aylarının gelmesiyle birlikte kendisini gösterecek olan toprak kayması nedeniyle bazı vatandaşları şimdiden korku sardı. Boğaziçi Belediyesi'ne bağlı olan Ballar Mahallesi ve D-655 yolu kenarında bulunan evler önlerinde koruma alanı olmaması nedeniyle her yağışla birlikte biraz daha kayıyor. Evlerde yaşayan vatandaşlar ise her an evlerinin çökmesi korkusuyla yaşamaya çalışıyor.

Yaşadıkları sorunu anlatan vatandaşlar, “Sizinde gördüğünüz gibi toprak kayması nedeniyle zor günler yaşıyoruz. Bu evde 5 kişi oturuyor ve çocuklarda var. Özellikle çocuklarımız geceleri çok korkuyor. Bu zamana kadar bu sorunumuzu yetkililere defalarca ilettik ama bir cevap alamadık. Burada çalışma yapılması için birine bir şey mi olması gerekiyor.?” şeklinde konuştu.

D-655 Karayolu yanında bulunan bir evin sahibi de bahçede bulunan ahırının toprak kayması yüzünden kaymaması için önüne tahtayla set oluşturdu. Evinde çatlaklarda oluşan evde oturan vatandaşlar, “Evin duvarları giderek çatlıyor. Ne yapmamız gerektiğini bilmiyoruz. Her yağmurla birlikte toprakta kayma oluyor. Daha önce yetkililere durumu ilettik ama bir cevap gelmedi.” ifadelerini kullandı.