2 tane belirsizlik var

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Bünyamin Dikici, hastane ek bina inşaatı ile ilgili olarak hakkında çıkan iddiaları düzenlediği basın toplantısı ile yanıtladı. Dikici, “bilerek ya da bilmeyerek üniversiteye zarar vermem mümkün değildir.” Derken, projenin takvim sürecinin aksamadan ilerlediğini ifade etti.

Dikici, “ hastane ek binasının inşaatı başhekim tarafından durduruldu şeklindeki iddialar, kamuoyunu yanıltmaktan ibarettir. Ek bina hastanemiz için önemli bir ihtiyaçtır. Ancak bu projede benim gördüğüm iki belirsizlik vardır. Bir ihale edilmeden projeyi çizen aynı firmaya verilmesi, ikincisi hastane olarak ek binayı istememize rağmen poliklinik olarak projede gösterilmesi. Ben bu belirsizliklerle ilgili bir yazı hazırlayarak savcılığa verdim. İnşaat durdurulsun diye suç duyurusunda bulunmadı. Sadece konunun hukuki yönden değerlendirilmesini istedim.” Dedi.

Süre uzarsa ödenek kullanılmayabilir

Ek bina inşaatının Temmuz ayı sonunda bitirileceğini söyleyen Dikici, kontrol işlemleri uzadığından ihale süreci kalmayacağını, bu durumunda mevcut ödeneğin tamamının 2012 yılı içerisinde kullanılmama ihtimalinin doğacağını dile getirdi.

Dikici, “ projede bir çok safha bulunmaktadır. Firma projenin kontrol süreçlerinin belirlenen sürenin sonuna eklenmesini aksi halde sürecin yetişmeyeceğini söyledi.İlk safhadaki kontrol ve onay süreci 35 gün sürmüştür. İkinci safhanın kontrol süreci 30 gün olmasına rağmen henüz tamamlanmamıştır. İlerleyen dönemde 3. Ve 4. Kontrol süreçleri de olacaktır. Bu süreçlerin sözleşme sonuna eklenmesi durumunda ihale süreci kalmayacak, mevcut ödeneğin tamamının 2012 yılı içerisinde kullanılmama ihtimali ortaya çıkacaktır. Ümit edelim ki böyle bir süreç yaşanmasın.” Şeklinde konuştu.

Söz vermelerine rağmen açıklama yapmadılar

Dikici, inşaatı engellediği yönündeki iddialarla birlikte, “ yatırım geri gidecek endişesi” ile Düzce Tanıtma ve Kalkınma Vakfı ve STK’lara çağırıldığını söylerken, mevcut durumu anlattığını ancak kamuoyunu aydınlatmak adına açıklama yapacaklarına dair söz vermelerine rağmen hiçbir açıklama yapmadıklarını söyledi.

Dikici, “ STK ve vakıfa bizzat giderek mevcut durumu anlattığımda kendilerinin yanlış bilgilendirildiklerini söylemekten çekinmediler. Ancak bu STK ve vakıfın söz vermelerine rağmen basın açıklaması yapmaması, toplumu bilgilendirmemeleri kamuoyunu doğru bilgilendirme sürecini geciktirdi.Vakıf tarafından yapılan açıklama doğru değildir. Benim vakıf ile hiçbir alıp veremediğim yok. Vakıf hakem konumundadır burada. Hepimiz aynı taraftayız. Üniversiteye kötülük yaptığımız, zarar verdiğimiz şeklindeki açıklama hoş olmamıştır.” Dedi.

Günah keçisi olacağım

Projenin başından sonuna olmadığını hatırlatan Bünyamin Dikici, yatırımın geri gitmesi halinde kendisinin günah keçisi ilan edileceğini iddia etti.

“ proje giderse bir günah keçisi aranıyordui bende kadrolu günah keçisi olarak ilan edileceğim. Projenin ne başında ne ortasında ne de sonunda yokum. Hazırlanan proje şu andaki mevcut helikopter ve otopark alanlarını da etkileyecek. O nedenle yetersiz bir proje. Bina helikopter alanına dayanacak böyle bir durumda ruhsat