2009 yılından bu yana Düzce Üniversitesi ile yapmış oldukları kira sözleşmesi bitince 14 Mart 2013 tarihi itibariyle işgalci duruma düşen ve kantinden çıkmayan Düzce Kalkınma Vakfı, haziran ayı başında valilik kararı ile kantini boşalttı.

 

Vakfın kantini boşaltmasının ardından hala ihale yapılamayınca hastalar ve hasta yakınları hastane bahçesine konulan büfelerden alışveriş yapmak zorunda kaldı. Halkın mağduriyetinin giderilmesi yönünde bir an önce ihale yapılarak kantinin yeniden faaliyete geçmesi bekleniyordu ancak rektörlük ve başhekimlik arasındaki çekişme ihale sürecinin bir türlü başlamamasına neden oldu.

 

Rektörlük tarafından ihalenin yapılması için geçtiğimiz ocak ayında başhekim Bünyamin Dikici'ye yetki verildi. İhalenin gecikmesi nedeniyle zaman zaman başhekimliğe yazı yazılarak hızlandırılması aksi halde rektörlüğün işe el koyacağı uyarısı da yapıldı. Ancak ihale süreci başlamayınca Rektör Şerifoğlu bu sabah ( 4 Temmuz Perşembe) itibariyle kantinin ihale edilmesi için tüm yetkileri Dikici'den kendi üzerine aldı.

HABER: H.İŞCAN