Rehberlik Araştırma Merkezi’nde otizimli çocukların aileleri, otizme dikkat çekmek amacıyla kahvaltılı basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında yer alan Vali Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su’da otizmle ilgili olarak düşüncelerini paylaştı.

 


Su, “Bütün ailelerin öpülesi elleri ve ayakları vardır. Bir engelli annesinin elleri ve ayakları çok daha fazla öpülesidir. Çünkü onlar fedakarlığın son noktasındadır. Onların yaptığı fedakarlık hiçbir ailenin yaptığı fedakarlıkla kıyaslanamaz” dedi.

 


Düzce Özel Eğitim Merkezi 1. Kademe Okulu’nun Okul Aile Birliği Başkanı Fatma Aydoğdu toplanmalarının amacına değindi. “Biz otizimli çocukların aileleri olarak otizme dikkat çekmek, farkındalık yaratmak, çevremizdeki insanlara otizmi biraz daha tanıtmak amacındayız. Ne kadar çok insan otizmi öğrenir ve bilirse bizim işimiz o kadar kolaylaşacak”


Başkan Fatma Aydoğdu, okulun durumu hakkında bilgi verdi. “Genelde otizm pek bilinmeyen bir hastalık, maalesef son yıllarda çok arttı. Bizim okulumuz 20 öğrenciyle başladığı eğitim hayatına şuan 55 öğrenciyle devam etmektedir. Gönül ister ki çocuklar engelli olmasın. Bu okula gelmesin ama takdiri ilahi. Biz veliler olarak yolumuza devam ediyoruz” dedi.

 

Haber:Y.SEVER