9. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun evsahipliğinde, Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile 365 oda ve borsanın yönetim kurulu başkanları ve meclis başkanlarının katılımıyla TOBB Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Şurada, 81 ilden 365 oda ve borsa başkanı özel sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini, Başbakan Yıldırım ve bakanlara iletti.

Savunma sanayisinde ciddi bir alternatif üs olabilir”

Toplantıda Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır da söz aldı. Düzce'nin savunma sanayisi noktasında ciddi bir alternatif üs olabileceğini söyleyen Çakır, hem lojistik, hem de teknoloji anlamında Düzce'nin savunma sanayi konusunda hazır bir aday olduğunu ifade etti. Çakır, halı hazırda bu alanda faaliyet gösteren firmaların yanı sıra yeni yapılabilecek olan yatırımlarla ülkenin savunma sanayisine katkıda bulunabileceklerini belirtti.

Hızlı tren güzergahları arasına Düzce de girdin” talebi

Çakır ayrıca, şehirler arası demiryolu çalışmalarının hızlandığı bugünlerde, Düzce'nin demiryolu hizmetlerinden faydalanmasını istediklerini, hızlı tren güzergahları arasına Düzce'nin de girmesini beklediklerini belirten bir konuşma yaptı. Özellikle yük taşımacılığı alanında bu hizmetin Düzce'ye önemli katkılar sağlayacağını dile getiren Düzce TSO Başkanı Fahri Çakır, son dönemlerde devletin gerçekleştirmiş olduğu yatırımların Düzce'yi de umutlandırdığını, Düzce'den geçecek olan demiryolu hattının hem ekonomiye hem de sosyal hayata ciddi katkıları olacağını söyledi. Başbakan Yıldırım ve diğer bakanların dikkatle dinleyerek notlar aldığı konuşmasında Düzce'ye Gümrük Müdürlüğü kurulması ve Akçakoca OSB sorununun kısa sürede çözülmesi konusunda da konuşan Çakır, Düzce'nin sürekli büyüme gayretinde bir il olduğunu ve bu hizmetlerin kazandırılması durumunda Türkiye'nin 2023 vizyonuna daha rahat hizmet edebileceklerini de sözlerine ekledi.