Geçtiğimiz gün Büyükaçma Köyü'nde akli dengesi yerinde olmayan bir kadına çok sayıda kişinin tecavüz ettiği iddiası üzerine Jandarma'nın başlattığı soruşturmanın ardından Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Ülviye Dikmen de bugün yaptığı açıklama ile yaşanan olaya tepki gösterdi.

Dikmen yaptığı açıklamada bugüne kadar bu tarz olayların çok yaşandığını fakat üstünün örtülmeye çalışıldığını belirterek, gerekli cezai işlemlerin uygulanmadığını ifade etti.

Taciz, tecavüz ve dayak gibi olayları yıllardır dile getirdiklerini söyleyen Dikmen “bu tür olayların üstü örtülmemeli” dedi.

30 yaşındaki engelli kadına yapılan olayı utanç verici olarak nitelendiren Dikmen, olayın mutlaka çözülmesi gerektiğini, yaşanan bu korkunç durumun hiçbir vicdanın ve aklın kabul edemeyeceğini belirtti.

Tecavüz olayına karışan kişilerin mutlaka cezalandırılması gerektiğini dile getiren Dikmen, “Vali Bülent Kılınç başta olmak üzere Emniyet ve Jandarmanında yaşanan olayın üzerine gitmesi gerektiğini ve sorumlularının da cezai işleme tabi tutulmaları konusunda gerekli tüm hassasiyeti göstermeleri gerektiğini dile getirdi. .

İşlenebilecek en büyük cinayetin bu olduğunu söyleyen Dikmen, tecavüze mağruz kalan engelli kadını ve kendisi gibi engelli olan ailesinin yetkililerce koruma altına alınması gerektiğini kaydetti.

Yaşanan olayı tüm kadınlara yapılmış bir haksızlık olarak gördüklerini ifade eden Dikmen, “ olay insanlığa sığmayan rezil bir olaydır, Ne olursa olsun yaşanan bu tür olayların üstünün kapatılmaması gerek dedi