Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Olağan Toplantısı, Başkan Ulviye Dikmen başkanlığında  belediyesi meclis salonunda yapıldı. Toplantının ana gündemini Türkiye'de kanayan yara olan kadın cinayetleri oluşturdu. Son olarak Düzce'de bir annenin evladı tarafından katledilmesi olayı üzerinden bu yaraya parmak basan Kadın Meclisi, kan donduran cinayeti kınadı.

“Yüreklerimizde ateş var”

Meclis adına açıklamayı okuyan Başkan Ulviye Dikmen, “Bu akşam (21 Ocak) Düzce Belediyesi çatısı altında bu meclis salonunda bir yanımız yaralı. Bir yanımız kırgın ve çok üzgünüz. Büyük Düzce yürek zincirini en sağlam halkalarla güçlendirmeye çalıştığımız bu günlerde evimiz bir yangın yeri adeta... Yüreklerimizde ateş var.” dedi.

“Bu kadın katilini, doğurdu, emzirdi ve büyütmeye çalıştı”

Düzce’de bir kadının, bir annenin, 37 yaşındaki gencecik bir insanın öldüğünü anımsatan Dikmen, konuşmasını yaşanan olayın kan donduran detaylarını paylaşarak sürdürdü: “Öldürüldü. Bu sıradan bir cinayet değildi. Çünkü bu kadın katilini, doğurdu, emzirdi ve büyütmeye çalıştı. Düzce’nin Çilimli ilçesinde ormanlık alanda başından yaralanmış bir şekilde bulunan Leyla Yaman kaldırıldığı hastanede öldü. Yaman'ın 17 yaşındaki oğlu tarafından başına levye ile vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı.”

“Bu hikâye hepimizin hikâyesi olabilirdi”

Üç çocuk annesi Leyla Yaman'ın evladı tarafından suçlandığını ve öldürülerek cezalandırıldığını savunan Dikmen, şöyle konuştu: “Öldürülme sebebi; annesine şiddet uygulayan babasının alınan tedbir kararına da uymaması ve bu sebepten tutuklanmasıydı. Düzce bir cenaze evidir. Neresine baksak bir dram yatan bu hikâye hepimizin hikâyesi olabilirdi. Kadını Koruma Yasası kapsamı altında alınan bu kararlar bir yerde tıkanıklık göstermiş ve bu sonuç yaşanmıştır. Bu kadın yasal haklarını kullanmış, 3 yıl önce eşinden resmi bir şekilde boşanmış, buna rağmen aynı evde yaşamak zorunda kalmış, devletin ona tanıdığı hakları kullandığında ve uygulandığında evladı tarafından suçlanmış ve öldürülerek cezalandırılmıştır.”

Vakit vicdan muhasebesi yapmak vaktidir

Dikmen, açıklamasını şu şekilde noktaladı: “Vakit “Nerede eksik yaptık ki bu sonuçları yaşıyoruz”u düşünme vaktidir. Kendimizi sorgulamak ve vicdan muhasebesi yapmak vaktidir. Düzce’ye anne adaleti ve kadın bakışını getirmeye çalışan Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak; bu cinayetlerin önlenmesini, durdurulmasını istiyor kadın cinayetlerini üzüntüyle kınıyoruz. Başımız sağolsun.” ifadelerine yer verildi.

Haber;C:ÜSTÜNER