Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın ve beraberindeki heyet, 77. Dil Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de , Türkçe'nin, bir dilden beklenen bütün işlevleri yerine getirdiğini belirterek, "Konuşma dilidir, eğitim dilidir, devlet dilidir, edebiyat ve bilim dilidir, medya dilidir, iş hayatının dilidir'' dedi.

Gül, Dil Bayramı dolayısıyla Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın'a bir mesaj gönderdi.
Atatürk'ün bizzat başkanlık ettiği ve Türk dilinin gelişmesi açısından büyük önem taşıyan 1. Türk Dil Kurultayı'nın başlangıç tarihinin her yıl Dil Bayramı olarak kutlandığını anımsatan Gül, bütün vatandaşların Dil Bayramı'nı kutladı.
''Türkçenin konuşurları tarihte hiçbir zaman olmadığı kadar kalabalık, Türkçenin konuşulduğu alan hiçbir zaman olmadığı kadar geniştir'' diyen Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şunları kaydetti:
''Bununla birlikte, en kalabalık konuşura, en yaygın kullanıma, en fazla basılı esere, en köklü yazı geleneğine sahip Türkçemizin, Türk dünyasının ortak dili olarak öne çıktığı yakından bilinmektedir.
Türkçe, bir dilden beklenen bütün işlevleri yerine getirmektedir: Konuşma dilidir, eğitim dilidir, devlet dilidir, edebiyat ve bilim dilidir, medya dilidir, iş hayatının dilidir. Günümüz Türkçesiyle dünyanın en ilgi çekici edebi eserleri yazılmakta, Türkçe eserler pek çok dile çevrilmekte ve ilgiyle okunmaktadır. Türklerin aldığı ilk Nobel ödülünün edebiyat ödülü olması dilimizin gücünü ortaya koymaktadır. Bugün artık milyonlarca Türkçe sayfa internette dünyanın dört bir yanından ulaşılır durumdadır. Ayrıca Türkçe öğrenmeye ciddi bir ilgi olduğunu da memnuniyetle görüyoruz.''