Düzce Barosu başkanı Ali Dilber Öncü Mikrofonlarına yaptığı açıklamada, Avukatlık Mesleğinin meşakkatli bir meslek olduğunu söyledi. Avukatlar günü yayınlanan bildirilerle kutlandı.Dilber konuşmasında avukatların yasadan kaynaklanan görevlerini en iyi bir şekilde yapmaya çalıştıklarını ifade ederken,  özellikle Ceza Muhakemesi Kanunu çerçevesinde görev yapan meslektaşlarına teşekkür etti. Dilber, avukatlık mesleğinin tarih boyunca gelen kutsal bir meslek olduğunu söyledi.

 5 Nisan Avukatlar Günü, yayınlanan mesajlarla da kutlandı. Düzce Valisi Bülent Kılınç, Avukatlar günü nedeniyle  yayınladığı mesajda Hukuk devletinin temel öğelerinden savunma işlevini yerine getiren avukatların, bireyleri hakları konusunda bilgilendirip yönlendirerek ve bu hakların alınıp korunmasında yardımcı olarak önemli bir görevi yerine getirmekte olduklarını belirtti.

AK Parti Düzce Milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay da, Kanun hakimiyetinin ve hukukun üstünlüğünün en önemli unsurlarından olan avukatların, aynı zamanda insanların savunma hakkını üstlenerek demokrasinin yaşamasında ve gelişmesinde de önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi.

Bu önemli gün dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AK Parti Düzce Milletvekili Av. Metin Kaşıkoğlu, tüm meslektaşlarının birlik ve beraberlik içerisinde, savunma mesleğine ait olan eksiklikleri gündeme getirmesi, tartışması ve bu bağlamda yeni çözüm yolları aramasının büyük önem taşımakta olduğunu, bağımsız yargı ile savunma hizmetinin güçlendirilerek etkin olması gerektiğini ifade etti.

MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz’da Ülkemizde bağımsız yargının oluşmasında olmazsa olmazlar arsında olan avukatlık mesleği kişilerin ve kurumların en temel hakkı olan savunma hakkını yerine getirmektedir dedi.