Dilber tarafından basın kuruluşlarının çalışanlarına verilen akşam yemeği davetine yerel basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Basın mensuplarıyla sohbet eden Dilber, Düzce gündemine dair gelişmeler hakkında basın çalışanlarından bilgi aldı. Kendini basından gördüğünü ifade eden Dilber, basın mensuplarını  tek tek arayıp kutlamak yerine bir araya gelerek bayramlarını tebrik etmek istediğini belirtti.

Türk Kızılayı’nın Düzce’deki faaliyetleri ve hedeflerine ilişkin konuşan Dilber, 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle tutulan demokrasi nöbetindeTürk  Kızılayı’nın özverili bir şekilde alanda yer aldığını ve yüksek sayıda kan bağış aldığını söyledi. Türk Kızılayı’nın Akçakoca ilçesinde sahil kenarındaki kendine ait mülkiyetine bir otel yapılması için yatırımcılarla görüştüklerini söyleyen Dilber, sonuç alabilmek için gayret gösterdiklerini ifade etti. Sohbet eşliğinde yenilen yemeğin ardından kısa bir açıklama yapan Dilber, basın bayramını kutlamak için bir arada olduklarını dile getirerek “Basın demokrasının dördüncü kuvvetidir. Kamu denetimini  özel bir işlevle yürüten basınla iç içe olmaktan mutluyuz. Basın mensuplarının anlamlı günlerini bir kez daha kutluyorum” şeklinde konuştu.

Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan da Dilber’e basına verdiği değeri gösterdiği için teşekkür ederek, 24 Temmuz’u kastettiği konuşmasında “bayram değil dayanışma günü olarak görüyorum. Bu günler birlik ve beraberliğin gelişmesine vesile oluyor. Sıkıntılarımızı ya da güzelliklerimizi anlatma vesilesi oluyor.Biz Türk Kızılayı’nın Düzce’deki önemli konumunu sürdürmesi için yanında olacağız. Düzce’nin Türkiye’de tanınmasını sağlıyor. Gazeteciler olarak değerlerimize sahip çıkacağız. Türk Kızılayı’nın Düzce adına başarılarının sürekliliğinin devam etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Haber:Y.SEVER