Baro Başkanı Ali Dilber, “Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı’nda direkteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesini şiddetle kınıyorum. Bayrak hepimizin bayrağı, ortak sembolü ve en önemli değeridir. Al bayrağımız bizim namus ve şerefimizi temsil ederek. Al bayrağımız millet olarak ezelden ebede uzanan tarihi yolculuğumuzda bağımsızlığımızı ve bunun için verdiğimiz ortak mücadeleyi simgelemektedir. Benzer çirkin saldırılar hiçbir zaman amaçlarına ulaşmayacak. Milletimiz için oldukça önem arz eden uğruna şehitler verdiğimiz al renkli bayrağımızın indirilmesine cesaret gösteren kendini bilmez provokatörleri kınıyor, gereğinin yapılması için tüm imkanların kullanılması gerektiği düşüncesiyle; üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız.”dedi.

 

Sağlık-Sen Düzce Temsilcisi Mehlin Engin Erkan da yaptığı yazılı açıklamada Diyarbakır’da askeri bir alanda, bir kişi tarafından bayrağımızın indirilmesinin halk arasında büyük bir infial uyandırdığını belirtti.

 

Erkan, “Yapılan eylemi maruz görecek hiçbir şey bulunmamaktadır. Bayrağı indiren ve ona yardımcı olanlar en kısa sürede yakalanıp, adalete teslim edilmeli ve hak ettikleri cezayı almalıdır. Aynı şekilde, bayrağın indirilmesinde ihmal ve kusuru bulunanlar da, bunun bedelini yine hukuk içinde ödemelidir.Anaların ağlamaması, acıların dinmesi, terörle mücadeleye harcanan paranın ekonomiye kazandırılması amacıyla başlatılan çözüm sürecinin birileri tarafından sabote edilmeye çalışıldığı açıktır. Milletimizin birlik ve beraberliğinden duydukları rahatsızlığı, bizi bir ve beraber yapan zenginliklerimizi ayrışma noktası olarak gösteren ve kaşıyan bu güç odaklarına karşı milletimiz tedbirli olmalıdır.”ifadesini kullandı.

 

 

Haber;S.Kaşkır