Yeni baro binasında basın açıklaması yapan Düzce Baro Başkanı Avukat Ali Dilber, Ülkemizde son günlerde artan terör eylemleri endişe verici olduğunu ifade ederek, “Güvenlik güçlerimize ve sivil halkımıza yönelik eylemleri şiddetle kınıyoruz” dedi.

PKK terör örgütü mensuplarına silahı bırakın çağrısında bulunan Dilber, “Şiddet içeren eylemlerle bugüne kadar bir sonuç elde edilmedi ve edilmeyecek. Kürt halkımızın daha özgürce yaşaması adına hareket ediyorsa, bilinmelidir ki bu halka en büyük zarar anılan eylemlere verilmektedir. Yaşanılan tüm meselelerin çözümü için huzurlu ve güvenli bir ortama ihtiyaç vardır. Kanın, şiddetin, gözyaşlarının ve feryatların yaşandığı bir ortamda hiçbir meselenin çözülmeyeceği muhakkaktır.” Dedi.

12 Haziran seçimlerinden ardından gündem maddelerinden biri olan yeni anayasa değişikliği ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Dilber, “Birey odaklı, demokratik, hukukun üstünlüğü esasına dayanan, hak ve özgürlükler konusunda çağdaş ülkelerle paralellik arz eden bir anayasa şiddetle ve acilen ihtiyaç bulunmaktadır.” Dedi. Dilber, sözlerine şu şekilde devam etti;

“Bu anayasanın yapılacağı yer elbette TBMM’dir. Bu nedenle Meclisin boykot edilmesi, alternatif mekanlar oluşturulması yönündeki eylemleri mazur ve makul görmek asla mümkün değildir. Adı hem barış hem de demokrasi ola Barış ve Demokrasi partisine çağrımız boykotuna son vererek meclis çatısına katılması, anayasa sürecine ve çalışmalarına olumlu katkı vermesidir. Yapay gerginliklerle barış ve demokrasiye katkı verilemeyeceği açıktır. Aksi tutum ve davranışlar antidemokratik güç odaklarının emellerine hizmet edecektir. Sürecin işlememesi için değişik oyunların sahneye konulacağı da yaşanılan tecrübelerle bilinmektedir. Tüm kişi ve kurumların demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hak ve özgürlükleri konusunda samimi olmaları temel beklentimizdir”

Haber; S. KAŞKIR