Türk Büro-Sen üyeleri, ücret adaletsizliği iddiasıyla hazırladıkları dilekçeleri bugün Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e postaladı. Dilekçeleri göndermeden önce Türk Büro-Sen adına Düzce Merkez PTT önünde basın açıklaması yapan Düzce Şube Başkanı Temel Kırali, Maliye Bakanlığı çalışanları arasındali ücret adaletsizliğinin çalışma barışını bozduğunu iddia ederek, ülkenin dört bir yanından bakanlığa dilekçe yağacağını söyledi.

Kırali, “Maliye Bakanlığı, ülkemizin iktisadi açıdan ayakta durması için en önemli kurumdur. Maliye ve Gelir İdaresi çalışanları, ülke ekonomisi için parayı ve vergiyi toplayan, devletin hazinesini dolduran; bu konuda özveriyle çalışan memurlardır. Türkiye için bu denli önemli olan Maliye Bakanlığı, diğer kamu kurumları arasında parmakla gösterilen örnek kurum iken, yapılan son uygulamalarla bu özelliğini kaybetmiştir. Bakanlık çalışanları arasında ki ücret adaletsizliği; çalışma barışını bozmuş, ülkeye büyük katkısı olan Maliye ve Gelir İdaresi personelini mutsuz hale getirmiştir. Türk Büro-Sen olarak, Maliye Bakanlığı’ndaki ücret adaletsizliğini her platformda dile getirdik. Çözüm aradık. Fakat yetkililer çağrımıza kulak tıkadı. Tüm Türkiye’de Türk Büro-Sen üyesi Maliye ve Gelir İdaresi çalışanları alanları doldurdu. Basın aracılığıyla, yaşadıkları adaletsizlik için kamuoyu oluşturmaya çalıştı. Ama, Bakanlık yaptığı yanlıştan dönmedi. Yanlışında ısrar etti, adaletsiz uygulamasında direndi.” Dedi.

Maliye çalışanlarının feryadını duyurmak için yazmış olduğu dilekçeleri kargoyla, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yollamak için toplandıklarını ifade eden Kırali, Maliye Bakanının bu dilekçe yağmuruna ve kendi Bakanlığının çalışanlarına kayıtsız kalmayacağını temenni ettiklerini dile getirdi.