Memurların aldığı ek primlerin emeklilik maaşlarına yansıtılması için kampanya Başlatan Türkiye Kamu-Sen toplanan dilekçeleri Başbakanlığa yolladı. Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Şemsettin Bahadır, memurların çalışırken aldığı ücretle emeklilik ücretlerinin arasında uçurum olduğuna dikkat çekti.

 

Bahadır, “Türkiye’de ekonomik alanda görülen haksızlıkların başında memur emeklilerinin yaşadığı dram gelmektedir. Devlet memurlarının çalışırken aldıkları maaş ile emeklilik maaşları arasında çok büyük farklılıklar vardır. Memurlara çalışırken döner sermaye, ek ödeme, ek ders, fazla çalışma ücreti gibi ödemeler yapılırken, bu tür ödemeler prime esas kazançtan sayılmakta ve emekliliklerinde de bu ödemeler emekli maaşlarına dahil edilmemektedir. Yapılan bu tür ödemelerin emeklilik maaşlarına yansımaması, memurların çalışırken aldıkları maaş ile emekli maaşları arasında büyük bir uçurumun oluşmasına neden olmaktadır. Bir memur çalışırken aldığı maaşın ancak yarısı kadar emekli maaşına hak kazanabilmektedir. Bu nedenle, devlete yıllarca hizmet etmiş memurların emekliliklerinde yoksulluk sınırının altında maaş almaları acı bir kader haline gelmektedir.” Dedi.

 

Düzce’den 5 bin 500 dilekçe

 

Memurların emekliliğinin sefalete dönüşmesini istemediklerini dile getiren Bahadır, hak yerini bulsun adalet ve eşitlik olsun diye uğraştıklarını savundu. Yaptıkları kampanyanın ses getirdiğini savunan Bahadır, Düzce’de 5 bin 500 dilekçenin başbakanlığa gönderileceğini söyledi.

 

Bahadır, “Bizler bugün burada adalet istemek için toplandık. Hiçbir memurun emekliliği sefalete dönüşmesin diye toplandık. Biz işçilerimizin emekli maaşlarının ve kıdem tazminatlarının yüksekliğini değil, memurlarımızın emekli maaşı ve ikramiyelerinin düşüklüğünü ve yaşanan adaletsizliği dile getiriyoruz. Biz, hak yerini bulsun, nimette de külfette de adalet ve eşitlik olsun istiyoruz. Memurun emekli olmasıyla birlikte gelirinde yaşanan düşüş, memurlar için emekliliği bir kabusa dönüştürmektedir. Çalışanları arasında ücret adaletsizliğini gidermek zorunda olan hükümet, işçi-memur ayrımında yaşanan bu adaletsizliği görmelidir. Biz de Türkiye Kamu-Sen olarak, yaşanan adaletsizliği gözler önüne sermek ve bu haksızlığa dur demek için tüm Türkiye çapında dilekçe kampanyası gerçekleştirdik. Memurlarımız tarafından hazırlanan dilekçelerle yaşadıkları adaletsizliği dile getirdiler ve bu haksızlığın giderilmesini iktidardan talep ettiler. Kampanyamız ülke genelinde büyük ses getirdi. Öyle ki başka sendikaların yöneticileri dahi Konfederasyonumuzu telefon ve faks yağmuruna tutarak, kampanyamıza destek verdiler. Kısa zamanda ilimizde toplanan dilekçeler, il temsilcilerimiz tarafından ayrı ayrı bir eylemle Başbakanlığa gönderilmektedir. Bizler bugün Düzce’den 5 bin 500 dilekçeyi başbakanlığa gönderiyoruz. “ şeklinde konuştu.

Haber: S. YANAR