Diyanet Sen  Düzce Şubesi Başkanı Şaban Coşkun, yaptığı bir basın açıklaması ile cumhuriyetin temel kurumlarından biri olan Diyanet İşleri Başkanlığı ve din görevlilerinin sorunlarını dile getirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın benzersiz, ciddi bir devlet kuruluşu olduğunu ifade eden Şaban Coşkun, 1979 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Yasası’nın birçok maddesinin iptali ile ortaya bir boşluk çıktığını ve bu boşluğun bir türlü doldurulamadığını söyledi.

Su durumun kurumun varlığını tartışılır hale getirirken, din görevlilerinin mali ve özlük hakları bakımından birçok haksızlığa maruz kaldığını söyleyen Coşkun, ek göstergenin diğer kurumlarda 3 bin ve üstü iken, Diyanet’te 2200 olduğunu, hafta bayram ve tatillerinde resmi tatil ve izin hakkı olmadığını, Camilerin iç ve dış temizliklerinden de din görevlilerinin sorumlu olmasının onur kırıcı bulunduğunu dile getirdi.

Coşkun bu sorunların çözümü ile ilgili olarak yıllardan beri söz verilmesine rağmen çıkarılamayan Diyanet İşleri Başkanlığı yasası’nın bir an önce çıkarılması için imza kampanyası başlattıklarını ifade ederek, tüm Diyanet çalışanlarını kampanyaya katılmaya davet etti.